Gyári munka vagy segédmunka(építkezés)? Melyik lenne a
jobb választás egy büfészakom végzett friss
diplomásnak?
Aha. Ez nem kötekedés, de nyugodtan hiheted ezt is, kedves 18-as.
Alapfetően nem hiszek a büféképzés/büfédiploma gondolatában.
Lusta ember van. Tunya ember van. Olyan ember, aki nem találja fel magát az életben és kitalálja, hogy bizony az egyetem és a "büféképzés" hibája, hogy neki nem megy olyan jól a sora és kevés a lehetősége.
Ezért is kérdezem, milyen diplomája van. Mert lehet nem a diplomával van a gond. Hanem a hozzáállással.
Másrészt, egy építkezésen is kell valami szaktudás. Csak azért, mert kondizik valaki, még nem biztos, hogy alkalmazni is fogják. Szallag mellet persze betanítják az embert. De 250 nettója igen sok túl órával fog majd összejönni.
2020. okt. 26. 12:35
Kit érdekel, hogy miért nem akarja használni? Akár ezért amit írtál, akár más okból kifolyólag is, ez a kérdés szempontjából teljesen lényegtelen. Elképesztő, hogy idejön valaki kéretlenül kötekedni, másokat lehülyézni, lefogyatékosozni, mert ő erről meg arról így, vagy úgy meg van győződve. Nagyon igaz a mondás, hogy a vélemény olyan, mint a s...lyuk, mindenkinek van egy :D Amúgy hatalmas nagy baromságokat írsz. Az egyetemi tömegképzés hatalmas társadalmi és közgazdasági probléma, az ilyen s...lyukkvéleményeket kéretlenül mindenhova odafecsegő szerencsétlenek pedig még ingyen marketingelik is ezt a baromságot. Szallag pedig 1 l. És neked mi a végzettséged? Remélem, nem magyar nyelvi lektor :D
2020. okt. 26. 12:48
"Másrészt, egy építkezésen is kell valami szaktudás. Csak azért, mert kondizik valaki, még nem biztos, hogy alkalmazni is fogják"Captain Obvious újabb nagy életbölcsessége :D Komolyan mondom, néha megdöbbentő, hogy milyen durván részképesség-zavaros felhasználók írkálnak erre az oldalra. Végig sem olvassa a szöveget, vagy ha el is olvassa, nem tudja értelmezni, az agresszív, önelégülten tudálékoskodó, másokat leszóló kötekedésre persze egyből képes, ösztönösen. Írta, hogy OKJ képzésben gondolkozik.
2020. okt. 26. 12:52
24/33 A kérdező kommentje:
El tudnék helyezkedni a diplomával, csak az a gond, hogy egy 100-assal kevesebbet kapnék, mint egy gyárban.
Közszféra fizet a legrosszabbul
25/33 A kérdező kommentje:
Meg kell élnem valamiből, netto 140-ért nem fogok irodában ücsörögni
Csak szimplán kívábcsiságból. Ha tudtad, hogy ennyit fogsz keresni és nem akarsz benne dolgozni.. akkor minek végezted el?
2020. okt. 26. 13:25
27/33 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy ilyen rossz a fizetés.
24-es, másold csak szépen be a válaszom azon részét, ahol lehülyéztem a kérdezőt.
Megvárlak. (De van egy olyan érzesem, hogy nem fogsz találni ilyen részt.)
Te se mostanában voltál egyetem közelébeb, igaz?
2020. okt. 26. 13:30
Hát, de utána se néztél mennyit fogsz keresni? Én az alapján választottam szakmát.
2020. okt. 26. 13:38
30/33 A kérdező kommentje:
Nem néztem. Érdeklődés alapján választottam
Kapcsolódó kérdések: