Mennyire "fair" az, hogy videóinterjú során én nem látom az interjúztatókat, de nekem kötelező a kamera?
Figyelt kérdés
Azzal nincs gondom, hogy tőlem megkövetelik, de úgy gondolom, legalább az interjú elején amíg bemutatkozunk ők is bekapcsolhatnák, hogy azért lássam kivel beszélek.
4 céggel volt ilyen interjúm, 1 volt ahol az interjúztatók is bekapcsolták.
2020. okt. 22. 19:08
11/18 anonim válasza:
Én nem értem, miért ne akarná valaki, hogy lássák interjú közben? Semmi értelme nincs. (az interjúztatókra értem).
12/18 anonim válasza:
Azért, hogy így össze tudnak nézni.Plusz az alanyra nagyobb stresszt raknak.
13/18 anonim válasza:
Oké, de ez annyira beteg:D Mintha egy rendes interjú során a cég képviselői egy másik szobából lesnének, miközben te egyedül ülsz egy asztalnál.
Én sok interjún vettem részt a covid kezdete óta, és csak pozitív tapasztalataim voltak, nyomát sem láttam a felesleges stresszelősdinek. De úgy látszik, vannak akik ebből a helyzetből is ki tudják hozni a maximumot:)
14/18 anonim válasza:
Viszont annak örülök, hogy több az ilyen netes interjú. Nem kell feleslegesen elmenni személyesen pazarolva a benzint, időt stb.
16/18 anonim válasza:
lehet perverzek is és erre hokiznak mint valami glory hole. nem vicc.
17/18 anonim válasza:
Mit mondtak, amikor rákérdeztél?
18/18 anonim válasza:
nem korrekt, de éppúgy elképzelhető a #8 és #10 által említett lenézés (megtehetik), mint az, hogy ezt valami elfuserált stressz tesztnek szánják, hogy lássák, mit kezdesz vele, hogyan reagálsz rá, hogyan kommunikálod, hogy nem tetszik, vagy elfogadod, hogy így viselkednek, meghunyászkodsz. (mondjuk egy stessz tesztnél közölniük kéne utólag, hogy ez stressz teszt volt). aztán vagy pont azért vesznek fel, mert meghunyászkodsz és nem állsz ki magadért, vagy pont ezért nem. attól is függ, milyen munkavállalót keresnek. persze attól, hogy esetleg van valamilyen koncepciójuk mögötte, még egyáltalán nem biztos, hogy értenek hozzá és jól csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!