A legtöbb cégnél az interjúztató HR-es, illetve a területi vezető miért hazudik általában?
Persze, az is lehet,hogy én voltam naiv és hagytam magam "bepalizni".
Kvalifikáltnak számító munkaerőnek számtok mesterfokozatú diplomával, illetve angol, német folyékony nyelvtudással.
Az egyik munkahelyemen, a Hr referens meg a vezető körülbelül a csillagokat leígérte, ilyen előrelépés, meg olyan fizetésemelkedés lesz...stb.De, persze nem a kívánt fizetéssel vettek fel, hanem kevesebbel, azt mondták lesz több is.
Amikor kiderült,hogy minden kapu, elkezdtem pályázni máshova és amikor már megvolt az új helye, bejelentettem,hogy felmondok.
Akkor, újra megígért a felettesem mindent,hagytam magam lebeszélni a váltásról, sajnos hittem neki és visszamondtam a másik helyet.Rosszul tettem, mert megint csak hazudott.
Ezután, nem sokkal otthagytam, egy másik helyen is ígértek mindent.Amikor már összemelegedtem a kollégákkal, elmondtam nekik, mi volt az interjún,kikerekedett szemekkel, megdöbbenve hallgatták,hogy ilyeneket ígértek.
Kiderült,hogy a béremelések évi 15-20 ezer forintosak.Nem 15-20 SZÁZALÉK, hanem bruttó 15-20 ezer.Vagyis kb nudli, az inflációt sem fedezi.
A mostani helyen 2 fokkal jobb, mint az előbb leírtak.Viszont a Covid miatt itt is elapadtak a béremelések, amivel rendkívül elégedetlen vagyok, mert ugyanolyan teljesítménnyel kell dolgozni, mint a vírus előtt.
De, itt érhető a részemről, egy nem várt külső tényező okozza a problémát.A HR-es és a felettesem nem kamuzott akkorát, mint az eddig helyeimen.
Mar az elejen van nemi fogalmatlansag:
“ Kvalifikáltnak számító munkaerőnek számtok mesterfokozatú diplomával”.
Nem, egy mesterfoku diploma csak egy papir, amely azt mutatja, hogy mennyit ultel a fenekeden.
Nem feltetlenul jelent az valodi tudast, plane nem egy letezo, valodi, munkaeropiacon ertekelheto teruleten.
Megkevesbe jelent barmilyen vezetoi poziciora valo alkalmassagot.
Csak hogy par peldat mondjak, egy muvelodesszervezoi vagy tetszoleges kozszferas mesterkepzes bizony csak azt jelenti, hogy a celod egy konnyen megszerezheto papir volt, nem a tenylegesen tudase.
De abbol kiindulva, hogy milyen aprolekosan leirtal mindent, KIVEVE azt, hogy mibol is van diplomad, latszik, hogy te is sejted a problema forrasat.
"Nem, egy mesterfoku diploma csak egy papir, amely azt mutatja, hogy mennyit ultel a fenekeden."
szerintem a legtöbb diploma ilyen. Van egy szakmád.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!