Ahhoz hogy programozó legyél, tényleg feltétlen diploma kell és hogy perfekt legyél matekból? Ha én az akarok lenni, de a matek nem tartozik az erősségeim közé, akkor cseszhetem?
Anno 2-es voltam érettségin matekból. Nekikezdtem az egyetemnek, nem bírtam a matekot (diszkmat, kalkulus), kibuktam. Elkezdtem dolgozni programozóként egy kis cégnél. Később nagyobb céghez kerültem, kérték a papírt. Nekiálltam meló mellett levelezőn. Szerencsére annyit fejlődött a netes tudásanyag, hogy találtam szájbarágós magyarázatot, amivel megértettem a matekot. Végig toltam az egyetemet, egyetlen UV nélkül, 3-asnál rosszabb jegyem nem volt, ötösre államvizsgáztam.
Most nettó 300 fölött keresek és azt kell mondanom, hogy igen, lehet diploma nélkül is boldogulni és igen, lehetsz programozó akkor is ha nem erősséged a matek, de kétségtelenül segít az egyetem, én is sokat tanultam. És ha a hozzáállásod jó, akkor meg lehet csinálni az egyetemet gond nélkül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!