17 évesen diákmunkával mennyi lehet a keresetem?
Figyelt kérdés
Jelenleg még csak 16 éves vagyok, azonban nyárra már betöltöm a 17. életévemet. Tervezek a közeljövőben esedékes terveimből kifolyólag nyáron diákmunkába kezdeni.
Már vannak munkahelyek ahova el tudnék menni, azonban a fizetésekben nem vagyok biztos.
Valaki nem tudja esetleg mennyi a Bruttó illetve Nettó minimálbér diákmunkásként?
2020. okt. 14. 18:00
1/3 anonim válasza:
Nincs egységes bér, amennyit éppen fizetnek egy adott munkáért.
2/3 A kérdező kommentje:
De biztos van egy törvényileg előírt minimálbér diákmunkán. Nem?
Erre vagyok, kíváncsi, mivel akkor a terveimet ezzekkel a számokkal fogom számolni.
2020. okt. 14. 18:03
3/3 anonim válasza:
Ugyanannyi a minimálbér, mint nem diákmunka esetén, ami 926 forintos órabért jelent, bruttóban. Ebből diákmunka esetén a 85%-át kapod kézbe, ami 787 ft. Ez a minimum, vannak jobban fizető állások, valamint éjszakás munkák, de ez az életkorod miatt nem játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!