Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az éves bevételeid hány...

Az éves bevételeid hány százalékát tudod félre rakni?

Figyelt kérdés
Már ha egyáltalán félre tudtok rakni. Aki igen az esetleg leirhatná nagyjából hogy csinálja.

2020. okt. 13. 18:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

55-60%-ot tudok félretenni, illetve a férjem is ugyanennyit a saját keresetéből. Én ebbe csak a "céltalan" megtakarítást soroltam bele most a gyorsabb számolás érdekében, a lakástakarékokat, rendszeres egészségpénztári többlet befizetéseket nem.

Úgy csináljuk, hogy kialakult már havonta mire mennyi pénz kell, így számszerűsíteni tudtuk mennyi az a fix összeg havonta, amit a fizetésünk érkezésekor azonnal külön megtakarítási számlára tudunk utalni. Ezen felül a többletbevételek (prémiumok, karácsonyi plusz juttatások, maszek) odakerülnek rögtön. A megtakarítási számlánkat elfelejtjük és csak akkor nyúlunk hozzá, ha tényleg fontos dologra kell költenünk belőle.

Nekünk ez a rendszer vált be leginkább, így nem folyik ki a pénz a kezünk közül.

2020. okt. 14. 12:40
 22/23 anonim ***** válasza:
Én 20%-ot teszek félre a havi fizetésemből, plusz a prémiumokat. Egyedül élek, teljesen én szabályzom, hogy mennyit teszek félre, de ez a fő csapásvonal. Mindenem megvan, már csak az anyagi biztonság miatt fogom meg a dolgokat, illetve befektetés céljából. Szerencsére semmi olyan állatságot nem csinálok, ami vinné a pénzt számolatlanul. Nem nagyon törődöm az anyagiakkal, a szakmai fejlődésemre koncentrálok. Nekem ez a hobbim.
2020. okt. 15. 10:29
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezek nagyon szépek amiket írtatok.

Nekünk csak kb egyharmad sikerül. Igaz, 3 gyerek és gyed mellett.

2020. okt. 29. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!