Ha gimi után rendőrnek szeretnék tovább tanulni akkor hova kell mennem?
Gimi után rendőrnek szeretném magam tovább képeztetni azonban nem vagyok vele tisztába, hogy ilyenkor hova kell menni majd jelentkezni. Azt olvastam hogy Miskolcon van szakgimi de azt általános iskola után kellett volna megpályázni. Így érettségi után milyen lehetőségeim vannak?
Természetesen nem sima járőr a fő célom, szeretnék majd minél fentebb csúszni a ranglétrán és legalább egy főtörzszászlós szintre elszeretnék jutni, de a kapitányt is megcéloznám.
Szóval milyen úton kell elindulni?
Rendőr találkozik egy kisfiúval.
- de nagy feje van a bácsinak!
- ugyan, nincs abban semmi
Ha sima gimibe jársz akkor érdemes egy erős 4-es érettségit tenni és úgy megcélozni egy rendvédelmi egyetemet ( akár többet is ).
Én az első 2 évemet amúgy egy rendvédelmi szakos gimibe töltöttem, az iskola úgy reklámozta magát hogy az érettségi után kapunk XY mennyiségű plusz pontot meg ha úgy van akkor egy ajánló levelet az adott egyetemre. Nagyon hamar rájöttem hogy ezt az ajánló levelet még sem lehet olyan könnyen megszerezni mert kb tövig be kellett nyalni a tanárnak ahhoz hogy kapj ilyet ( többiek elmondása szerint, mert akkor már nem voltam ott rég )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!