Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki bölcsésznek jelentkezik...

Aki bölcsésznek jelentkezik azzal nem kellene aláíratni egy hasonló papírt mint a hitelfelvétel előtt az adósokkal, hogy tisztába legyen vele miből fog (nem fog) megélni ?

Figyelt kérdés

Én még nem hallottam olyan bölcsészről aki jól fizető állásban helyezkedett volna el a szakmájában. ( SSC nem játszik mert nem szakmába vág)

Ha már a kedves anyuka-apuka nem képes elmagyarázni a gyereknek, hogy mi lesz a diploma megszerzése után akkor legalább valaki tegye már meg ezt azzal a sok álomvilágban élő fiatallal.

2020. okt. 11. 16:08
 1/10 anonim ***** válasza:
98%
Bölcsész ismerős könyvkiadónál felső vezető, elég jó keresettel.
2020. okt. 11. 16:16
 2/10 A kérdező kommentje:
Rögtön diploma után ? Szerencsés ember.
2020. okt. 11. 16:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem, de gondolom te csak arra akartad kihegyezni a kérdést, hogy a bölcsész diploma semmire sem jó. Én csak írtam egy ellenpéldát.
2020. okt. 11. 16:23
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Politikus lehetsz, meg tanár is bőven. Szerintem ez elég. A legtöbb helyen meg mindegy, hogy milyen szakon végezted az egyetemet, csak a felsőfokú papír szükséges ahhoz, hogy legalább a munkakörülményeid frekventáltak legyenek hétfőtől péntekig 8-16-ig sztenderd alsó- közép kategóriás fizetéssel. Nem muszáj minden áron abban elhelyezkedni amit végeztél, a legtöbben azért is a bölcsész karokat választják, hogy legalább valami felsőfokú oklevelük legyen, amit maximálisan megértek, és amit jó pár munkaadó szellemi kvalifikáltság fokmérőjeként ír bele a követelménybe, nem azért mert szükséges volna a munkához.

20 f egyetemista- nem bölcsész...

2020. okt. 25. 21:14
 5/10 anonim válasza:
100%
Vannak spanyol szakos ismerőseim nagykövetségeknél, tolmácsként dolgozók, valamint olyanok is akik nagy multiknál helyezkedtek el. Szerintem ez azért elég jó ellenpélda a szűklátókörű, ignoráns állításodra;-)
2020. okt. 27. 15:35
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Nem a bölcsész iránnyal van baj. Azzal, hogy tanult. Magyarországon ez megbocsájthatatlan bűn. Aki jól akar keresni, az legfeljebb szakmát szerezzen (ezzel én is tisztába voltam, amikor jelentkeztem a Kandóra)
2020. nov. 20. 09:59
 7/10 anonim ***** válasza:

És szerinted mi a jól fizető?

Én bölcsész vagyok, az államvizsgám másnapján mentem állásinterjúra egy magazinszerkesztőséghez, elsőre felvettek. Azóta egy másik szerkesztőségben dolgozom, az előzőhöz képest jobban keresek, decemberben kaptam fizetésemelést. Biztos nem keresek olyan jól, mint valaki, aki 400.000-et, hoz haza, de te döntöd el, mi a jó kereset? Saját lakást tartok fenn, eltartom magam.

2021. jan. 3. 02:02
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha már a kedves anyuka-apuka nem képes elmagyarázni a gyereknek, hogy mi lesz a diploma megszerzése után"

Ezt meg nem igazán értem. Nekem is elmagyarázták a szüleim az előnyöket meg a hátrányokat, de önállóan döntöttem. Sőt, a jelentkezés utolsó pillanatában megváltoztattam a sorrendet, hogy mi legyen első helyen. Az egyetemre már nem anyukád jelentkezik helyetted.

2021. jan. 3. 02:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyébként az egyik lány, aki a gimiben fölöttem járt egy évvel, azóta EU-s fordító, Brüsszelben él. Nyelvszakokkal miért ne lehetne elhelyezkedni? Magyar szakos ismerősök azóta a Librinél vagy a Kolibri kiadónál dolgoznak.
2021. jan. 3. 02:05
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként milyen szerződést akarsz aláíratni? Mi lenne benne? A hallgató szerződést a bölcsészek is aláírták, akik ösztöndíjasok voltak. Én már kaptam is róla papírt, hogy ledolgoztam.
2021. jan. 3. 02:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!