Új munkahelyen harmadik nap lebetegedtem,most akkor már elvagyok könyvelve rossz embernek?
Sajnos pont mikor elkezdtem dolgozni az új melóhelyen 3. nap elkapott valami hasmenéses hányásos vírus. Természetesen egyből jeleztem a főnökömnek, hogy haza kellett mennem aztán meg orvoshoz szaladtam. Holnap már mehetek dolgozni, viszont tartok attól, hogy ezzel eléggé rossz benyomást tettem ott. Biztos lesz valaki aki azt gondolja , hogy csak nem volt kedvem dolgozni stb stb...
27/N
Ne amiatt aggódj, hogy el vagy könyvelve rossz embernek - mert mindenkivel előfordulhat egy betegség - hanem amiatt, hogy próbaidő alatt vagy, amikor bármikor felmondhatnak, indoklás nélkül. Még nem is kell hivatkozniuk semmire. (jó, nem szabályos, ha emiatt felmondanak, de azt meg nehéz bebizonyítani, ha mondjuk 2 hét múlva mondanak fel.
Holnap első dolgod legyen a táppénzes papírt- ha van - vagy orvosi igazolást bevinni, leadni.
Nálunk a gyárban egy ilyen alkalomnál még nincs elkönyvelve senki.
De már nagyon sokszor előfordult, hogy jött az új dolgozó. 2 nap után táppénz. Visszajön dolgozik 2-3 napot aztán vagy elalszik vagy nem tud bejönni valami miatt. Utána héten dolgozik 3 napot az 5-ből mert ilyen olyan családi gondjai vannak.
6 év alatt tudnék mondani kb 15 ilyen esetet.
Sajnos az a tapasztalat, hogy aki az első héten problémás az később se lesz jobb.
Viszont a kérdező szempontjából nézve jól csinálta így csak több hiányzás ne legyen és vállalj el túlórát ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!