Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Új munkahelyen harmadik nap...

Új munkahelyen harmadik nap lebetegedtem,most akkor már elvagyok könyvelve rossz embernek?

Figyelt kérdés

Sajnos pont mikor elkezdtem dolgozni az új melóhelyen 3. nap elkapott valami hasmenéses hányásos vírus. Természetesen egyből jeleztem a főnökömnek, hogy haza kellett mennem aztán meg orvoshoz szaladtam. Holnap már mehetek dolgozni, viszont tartok attól, hogy ezzel eléggé rossz benyomást tettem ott. Biztos lesz valaki aki azt gondolja , hogy csak nem volt kedvem dolgozni stb stb...

27/N

2020. okt. 11. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Biztos lesz.
2020. okt. 11. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
Es akkor mi van? Mit tudsz csinalni? Kiirod a homlokodra, hogy hasmeneses hanyasos virussal voltal otthon?
2020. okt. 11. 14:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha valaki beszól, akkor mondd meg neki, hogy legközelebb bejössz és lefertőzöd a fél munkahelyet. Ezt akármikor be lehet nyalni, 3 nap alatt túl van rajta ez ember.
2020. okt. 11. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne amiatt aggódj, hogy el vagy könyvelve rossz embernek - mert mindenkivel előfordulhat egy betegség - hanem amiatt, hogy próbaidő alatt vagy, amikor bármikor felmondhatnak, indoklás nélkül. Még nem is kell hivatkozniuk semmire. (jó, nem szabályos, ha emiatt felmondanak, de azt meg nehéz bebizonyítani, ha mondjuk 2 hét múlva mondanak fel.

Holnap első dolgod legyen a táppénzes papírt- ha van - vagy orvosi igazolást bevinni, leadni.

2020. okt. 11. 15:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Nálunk a gyárban egy ilyen alkalomnál még nincs elkönyvelve senki.

De már nagyon sokszor előfordult, hogy jött az új dolgozó. 2 nap után táppénz. Visszajön dolgozik 2-3 napot aztán vagy elalszik vagy nem tud bejönni valami miatt. Utána héten dolgozik 3 napot az 5-ből mert ilyen olyan családi gondjai vannak.

6 év alatt tudnék mondani kb 15 ilyen esetet.

Sajnos az a tapasztalat, hogy aki az első héten problémás az később se lesz jobb.

Viszont a kérdező szempontjából nézve jól csinálta így csak több hiányzás ne legyen és vállalj el túlórát ha kell.

2020. okt. 12. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!