Megérdemlik majd az orvosok az ekkora (szinte mérnöki vagy még több) béreket? Persze van amelyik igen, de szerintem a többség csapnivaló.
Nekem az utóbbi években hanyagság, vagy nem fogadjuk (mert a koronások az elsők, hiába van neked daganatos betegséged) vagy műhiba miatt nagyon sok rokonom, ismerősöm halt meg (és nem csak az idősebb 60 felettiek), rá sem néztek, vagy elfogadták a hálapénzt, de amikor ismét bekerült, megint tartották a markukat. Na igen, és ezzel nem fog megszűnni a hálapénz sem, ugyanúgy el fogják várni, hogy add nekik.
A gyerekem születése egy állami kórházban nekem 100 ezer forintomba került. Nem biztos, hogy mindenki ki tudja ezt fizetni.
De pont erről van szó, h hiába lesz mostantól ez törvénybe ütköző, mégis ugyaúgy el fogják várni hálaként. Ami gáz.
Egy újabb rétegnek megemelkedik hivatalosan a bére, megemeli az átlagbért és még jobban elkülönül a szegényebb és gazdagabb réteg. Aki 2-300 bruttót keres csak passoghat, hogy milyen sokan keresnek 1M felett. Az árakat is a gazdagabb réteghez igazítják majd. A 400 ezres átlagbér is sokkoló sokak számára, nem véletlen, hogy sehol nem publikálnak kereset kategóriánkénti adatokat. Mediánbér még csak csak volt 2016-ig.
Nem vagyok kenőpénz párti, de aki eddig adott - akár egy keveset is - az úgy érezhette, hogy talán megfelelő ellátásban fog részesülni. Nem hinném hogy ennek eltörlése után egyforma ellátásban fog részesülni egy gyárigazgató és egy egyszerű hivatalnok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!