Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet még belőlem autószerelő...

Lehet még belőlem autószerelő vagy inkább tanulja a nyelvet?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, nincs szakmám viszont autószerelőként dolgoznék. Lenne rá még esélyem, hogy ebbe a szakmába dolgozzak, ha igen hogy? Gondolkodtam, egy OKJ képzésen, de ezek az 1 éves tanfolyamok 500+ ezer forintért, háátt... nem hinném, hogy sokra megyek vele. Esetleg, közel van hozzánk a határ, tanuljak meg németül és keressek munkát a határ mellett? Ettől viszon félek, hogy nincs munka mert mindenki kint dolgozik és csak kihalásos alapon lehet munkát találni oda kint vagy ez csak legenda?
2020. okt. 3. 19:50
 1/3 anonim ***** válasza:
nyelvet tanulni se 2 perc alatt fogsz, illetve ha nem vagy nagy autodidakta, akkor ingyen esélytelen. 1 éves autószerelői tanfolyam legalább ad valamennyi hasznos tudást és ami fontos, h PAPÍRT is. Van munka a határok közelében mindig, de nem fizetik meg, h ja te magyar vagy, akk neked elég fele annyi is mint pl a németnek.
2020. okt. 3. 20:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Legyél autószerelő ÉS tanulj nyelvet.

A kettő együtt sokkal "ütősebb" :-)

Persze nem 2 perc alatt fog összejönni, de nyelvet tanulni mindenképp megéri - egy jó szakma szintén.

Azt meg nem is értem, hogy miért gond az, hogy 22 éves vagy - előtted az élet, ma már minden a folytonos tanulásról, folyamatos továbbképzésről szól.

2020. okt. 3. 21:32
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy életen át tartó tanulás. Hallottad már ezt a mottót ?

A mai világ erről szól. Autószerelőre pedig mindig szükség lesz.

Nálunk még 30 év múlva is menni fognak a benzines jószágok.

2020. okt. 3. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!