Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álláskeresők, ti is úgy...

Álláskeresők, ti is úgy érzitek mintha szemétkupacban kutatnátok állás után?

Figyelt kérdés
Hónap óta csak keresgélek, kb. 5 oldalt böngészek, fel vagyok iratkozva és csak a sok gagyi állások meg a call centeres idi.ótaságok vannak. Ti mióta kerestek munkát? Csak diplomával lehet már tényleg elhelyezkedni vagy mi? A többi mit csináljon? Akasszuk fel magunkat? Mert se őri, se takarítói, se egy korrekt cég nincs aki rendesen be is jelenteni, se betanított munka se semmi nincs vagy legalább is amikre jelentkeztem nem jön vissza jelzés ha jön az is elutasító, eddig a kb. 100 jelentkezésből 2re hívtak be. Hogy bírjátok ezt?

2020. okt. 2. 12:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
62%

Szintén 40, lehet a korunkkal van a baj, pedig nem érzem magam öregnek.

Szívesen elvégeztem volna egy tanfolyamot, jelenleg pénzem nincs rá, a munkaügyiben meg túlképzett voltam hozzá.

2020. okt. 2. 14:20
 12/20 anonim ***** válasza:
33%
Nem akarsz netto 133 ezres melot, tanulni se akarsz... ez igy hosszu tavon nem lesz jo
2020. okt. 2. 15:13
 13/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről beszélsz...
2020. okt. 2. 15:32
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem menj ki külföldre, de ahhoz is kell azért nyelvet tudni. Megszoksz vagy megszöksz.
2020. okt. 2. 17:51
 15/20 anonim ***** válasza:
72%
Biztos én vagyok a hülye, de szerintem a nettó 133 az pont 133mal több mint a nulla.
2020. okt. 2. 18:35
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Én tavaly óta keresek új állást, a jelenlegi mellett (október 31-ig vagyok foglalkoztatva). Szintén azt tapasztalom, hogy nagyon nehéz, több tucat állást pályáztam meg és egy kezemen meg tudom számolni, hány interjún voltam. Ez alapvetően abból származik, hogy egy abszolút nem piacképes diplomám van. Mostanra az lett a prioritásom, hogy találják egy olyan állást, ami biztosítja az anyagi keretet ahhoz, hogy egy normális szinten meg tudjak élni, és el kell kezdenem magam átképezni. Neked is ezt javaslom, csak meg kell nézni, hogy milyen pozícióból van sok (tehát mi keresett), és hogy téged mi érdekel, a jó út pedig a keresztmetszet lesz. Én még emellé tanulok újabb nyelvet is, mert ha lesz az angol mellé egy másik, legalább középfokú nyelvtudásom, meg majd egy piacképes szakmám, nem hiszem, hogy óriási gond lenne. Hasonlón kéne, hogy elgondolkozz szerintem. Sok sikert, ne add fel!
2020. okt. 2. 21:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

megértelek 100%ban igazad van.

Én ezenkívűl babát is várok és semmilyen plusz támogatás nincs.

Na még mielőtt 100an elővennék a kést hogy milyen felelőtlen vagyok elmondanám: van megtakaritasom, házam, autóm, egyrészt mert kulf.dolgoztam . A férjemnek van keresete, nekem csak az a problémám h nagyon unatkozom egyedűl mert nagyon nyitott tipus vagyok és csak társaságba érzem jól magam.

Edddig ilyen munkáim voltak, de a koronavirus miatt pont megszűnt az elöző.

Eddig m.országon csak ugy kaptam munkát hogy ismeretség által.

Elmondanám sok helyen próbálkoztam : beszélek 4 nyelven , van okj-s 3 éves bizonyitvanyom, van autóm, több iranyu tapasztalatom a titkarnőtől kezdve gyári munkásig , kocsit hoztam be kulföldről , pultos, recepciós stb.mégis amikor kerestem uj melót még a virus előtt nem jött össze.

Vagy a kolleganők hazudoztak rólam hogy ne vegyenek fel, és rosszindulatuskodtak, a szemembe a kedvest mutatták, vagy vissza se jeleztek interju után, stbstb.

Egyszerűen szánalmas.

Kűlföldőn mindenhol nagyon szerettek, bármikor visszamehetnék, ithon nem értem ezt a mentalitást.

Borzalmas.

Megoldásként egyetlen lehetőség ez esetben:

A vállalkozás.

2020. okt. 2. 22:18
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
En a helyedben netto 133-ert is vallalnek munkat, olyat ahol nem erolteted meg magad, elvagy egy ideig, közben keresel jobbat. Meg mindig jobb, mint otthon tespedni. Gondolom kelet Magyarországon laksz, ott használják a "kellesz" szót, ott ugyebár rosszabb a helyzet, mint pesten, vagy nyugaton, de en is ott keresek es bar nem sok penzt kinalnak, kezdetnek jo. Es egyebkent a call center se mindig rossz, ha nem kell random idegeneket hivogatni, csak az ugyfeleknek kell felvenni a telefont azzal nincsen semmi baj.
2020. okt. 4. 12:14
 19/20 anonim ***** válasza:
19%

te utolsó nem vagy eszednél.

Nem azért irta ki a kérdést hogy igy kioszd. Egyébként értelmetlenul irsogálsz , amit irsz nincs értelme. Megoldást kell keresnk nem ujjal mutogatni amikor az ember lent van. Gratulálok a joindulatothoz ami 0

2020. okt. 8. 19:10
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok es en egyáltalán nem kiosztasnak szántam. Mint írtam en is ugyanebben a cipőben járok. Az lenne a lenyeg hogy ne keseredjen el akkor se, ha nincs hirtelen alommelo, majd lesz, de addig is jo ha az ember csinál valamit. Persze ha neki jo maradhat otthon is, nem az en dolgom.
2020. okt. 9. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!