Milyen okai lehetnek annak ha valakit nem vesznek fel friss diplomás orvosként egy kórházba, rezidensnek?
És ez ma Magyarországon mennyire reális?
Ilyen elő szokott fordulni?
Köszi!
És melyek ezek a “laza” képzések?
Idegsebész a leghosszabb. 7 év. A szemészet annyira laza, hogy náluk a legnagyobb a befejezett öngyilkosságok száma az összes orvosi terület közül. NINCS olyan, hogy laza képzés, maximum pár önmagától elszállt idióta szemében, lásd pár sebész.
Kérdező alapvetően ez úgy működik, hogy kitalálod, hogy milyen orvos szeretnél lenni, aztán kitalálod, hogy hol és ott megkeresed az osztályvezetőt és megbeszélitek, hogy dolgozhatsz-e náluk. A válasz általában igen szokott lennimég szemészeten is, kivéve ha a klinikán szeretnél maradni (SOTE, SZTE, PTE, DOTE), nekik általában van elég rezidensük, de náluk meg évekkel előre be tudod biztosítani a helyed, a náluk TDK-zol írsz szakdolit stb. sajnos olyan előfordul, hogy az adott kórház felvenne, de nincs rá elég kerete (állambácsi nem ad pénzt a képzésedre), én például így jártam, nálunk az lett a megoldás, hogy a kórház felvett saját szakállára, mint osztályos általános orvost és felügyelet mellett elkezdtek tanítani, és négy hónap múlva amikor lett hely, elkezdtem náluk mint rezidens dolgozni. Alapvetően nagyjából mindent meg lehet oldani, és olyan nem nagyon van, hogy te nem tudsz az lenni, ami lenni szeretnél, mert nincs hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!