Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sikeres és gazdag tényleg...

Sikeres és gazdag tényleg bárki lehet?

Figyelt kérdés

Ezt a sikeres emberek állítják, hogy amit ők elértek, bárki elérheti. Tehát köztük és a még "sikertelen" emberek közt csak az a különbség hogy ők még nem tettek elég időt és energiát abba hogy sikeresek és gazdagok legyenek.

Ez logikailag azt jelenti hogy a sikerben és gazdagságban semmi rendkívüli nincs, hiszen ezek szerint bárkinek elérhető ( a fenti állítás szerint )

Ez igaz?

2020. szept. 26. 20:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
68%

Lehetőség megvan rá.

Az más kérdés hogy ne lehet mindenki az, mert szellemileg is képesnek kell rá lenni és ez már nem megy mindenkinek.

2020. szept. 26. 22:06
 12/30 anonim ***** válasza:
90%

A lehetőség adott mindenkinek. A többség azon bukik el, hogy lusta vagy a tévképzeteibe zárkózik. Pl hogy csak kapcsolatokon vagy szerencsén múlik a siker.

Ha van egy célom, és minden reggel azzal kelek, hogy ma is teszek egy lépést érte, akkor egy nap, el fogom érni. Az emberek többségének nincsenek céljai. Az nem cél, hogy sikeres és gazdag akarok lenni. Ennél sokkal konkrétabbnak kell lennie. Nekem például most az a célom, hogy egy témakörben Expert legyek, ezen dolgozom lassan 5 éve, úgy néz ki, jövőre meg is lesz. Volt olyan munkahelyem, ahol jól fizettek, imádtam a munkát, a csapatot, a főnököt, de ezt a képzést nem támogatták. Továbbálltam egy olyan helyre, ahol igen. A meló nehezebb, a fizu mondjuk jobb. De a lényeg, hogy lépegetek előbbre, hogy megszerezzem a minősítést.

2020. szept. 26. 22:19
 13/30 anonim ***** válasza:
23%

Persze, elvégzel egy jó szakmát pl kőműves és dőlni fog a lóvé

A legtöbben ott cseszik el, hogy elmennek mindenféle piacképtelen büfészakos egyetemekre, aztán dolgoznak egy irodában bérminimumért vagy mennek betanított operátornak

2020. szept. 26. 23:29
 14/30 anonim ***** válasza:
53%
Alapvetően felszínes ez a kérdés! Olyan, mint sok idézet. Semmitmondó.
2020. szept. 27. 07:16
 15/30 anonim ***** válasza:
71%

Ez olyan mint a párkeresés, mindenkinek van lehetősége egy nemcsak szép, de okos, jólelkű, szeretetre méltó partnert találnia...

Ezzel szemben a valóság komolyan a popsidra fog ültetni!

Van aki évtizedekig beletesz minden energiát és semmi eredménye, más meg mosolyog egyet és elkönyvelik a világ legjobb fogásának. Mindkettőnek volt esélye a céljai, álmai és vágyai beteljesítésére, így mondható, hogy bárkinek sikerülhet!

Aki sikeres az nem azt fogja mondani, hogy a másokhoz képesti előnyei és előnyös tulajdonságai miatt lett gazdag, csajozó/pasizógép, stb., hanem az érdemei miatt, mert ő megdolgozott érte... Te meg akinek nem sikerült, azért nem vagy sikeres, mert lusta voltál időt és energiát fektetni bele.

Egyetemen 2 nagyon közeli haverom volt, egyikre ragadtak a nők, a másik meg hiába próbálkozott 5 éven keresztül még a legrondább lányok is elutasították.

A sikeres ezt a személyiségének, beszélőkéjének és a belső tulajdonságoknak tudta be, a sikertelen meg a saját külsejét okolta a sikertelenségekért. Nekem valahol a kettő között mozgott az eredményességem, energiabefektetéssel néha összejöttek a dolgok.

Vizsgán mindketten rólam másolták a válaszokat, nekem 2-es, sikereket halmozó havernak 5-ös, másik srác szintén 2-es és mindhárman ugyan azt írtuk szóról szóra. Erre vizsgamegtekintésen kinek a dolgozatát lebegtették előttem, hogy így kellett volna megírni, majd mikor rájött a tanárunk, hogy ugyan azt írtuk 1-est kaptam csalás gyanúja miatt :)

Rá emlékezett, hogy majdnem minden órán ott volt és az órai kérdésekre is válaszolt, a valóságban meg mellettem ült miközben én válaszoltam a feltett kérdésekre.

Az esély adott volt, hogy mindhárman 5-öst kapjunk, holott csak én fektettem energiát a felkészülésbe, erre nekem lett a legrosszabb jegyem, ez valamelyest szemlélteti a bárkinek sikerülhet mantrát :)

Csajozásra visszatérve, a sikeres tanítómesterünk tanácsai:

-mosolyogj rá mikor odamész

-add önmagad

-köszönj neki és kérdezd meg, hogyan érzi magát és a többi jön magától

Bárkinek sikerülhet ott az esély, erre a szerencsétlenebb haverom még aznap odament 58 hölgyeményhez és mind elhajtotta melegebb éghajlatra. A "mester" közbelépett megmutatta, hogyan kell 20/20 telefonszám és 18/20 csók az első 3 percben, nekem 1/10 telefonszám és ez nagyon jó arány!

Mester a beszélőkénket okolta, erre kitaláltuk, hogy dadognia kell, összefüggéstelenül mondatokat alkotni és kismértékben remegnie félni kell ha közelebb lépnek hozzá. Eredmény 10/10-es csókzárás, mindenki aranyosnak találta, hogy félénk.

Látod-látod bárkinek sikerülhet, ne add fel kérdező!

Álláskeresésnél ugyan ez van (Bárkinek sikerülhet!), nem fogják sehol a külsőd alapján eldönteni, hogy alkalmas vagy-e.

2020. szept. 27. 08:14
 16/30 anonim ***** válasza:
82%
Nyilvánvalóan nem, mert nem mindenki fog tenni érte és nem mindenkit ér szerencse és ha éri sem biztos, hogy meglátja azt. Viszont állandó fejlődéssel (szakmai és személyiség) előrébb lehet jutni a kiindulási ponthoz képest. Mindennek ára van, a sikernek is, van aki megfizeti (idő, pénz, energia, lemondás), van aki nem. A siker is relatív fogalom egyébként. Kinek mit jelent a siker?
2020. szept. 27. 09:53
 17/30 anonim ***** válasza:
81%
Hitetlenül rossz példa a csajozás, de még itt is igaz, hogy ha valaki energiát fektet bele. Jobb megjelenés, frizura, öltözködés, fejleszti a kommunikációs készségét stb stb, sokkal sikeresebb lehet, mint ha ezeket nem tenné meg. Még akkor is, ha sokkal erősebb a hozott anyag faktor, míg a munka világában számtanak szakma, szakterület van, ahol meg lehet találni a hozzáillőt. Célszerű lenne olyan összehasonlítást csinálni, hogy mindenki sikeres lehet-e orvosként, vagy csajozásban.
2020. szept. 27. 10:01
 18/30 anonim ***** válasza:
57%
A nyers igazság alig több annál, hogy van egy halom untig ismételt, igen alábecsült megállapítás, amit ha valahogy sikerül rávenned magad, hogy kövess, tarts, vigyél, akkor már csak évekig nyomatni kell és persze kiszúrni és megragadni azokat a lehetőségeket, amiknek nem lesznek hülyébbnél hülyébb hátulütői. Ezek az untig ismételt okosságok kitérnek mindenre, neked már csak le kell tépni azokat a gyümölcsöket, amik számodra jónak tűnnek.
2020. szept. 27. 10:16
 19/30 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az a foglalkozásom, hogy embereket segítsek sikeresnek lenni. Mindenkinek mást jelent a siker. Olyan módszert kínálok nekik, amivel ezt el tudnák érni. Sok helyzetet láttam már, hogy kinek sikerült és kinek nem. Nagyon kevés ember képes elérni, ugyanolyan kezdőfeltételek mellett.

Ahogy valaki írta korábban, a legtöbb embernek nincsenek is céljaik. Csak annyit tűznek ki maguk elé, hogy sikeresek szeretnének lenni. Ez nem elég, ez nem egy konkrét cél, ez nem motiválja őket, ezért nem érdemes minden nap tenni valamit. Olyan megfoghatatlan, távoli. Azok értek el sikereket, akik konkrét célokat, konkrét terveket, konkrét határidőket tűztek ki maguk elé.

Kb a fogyókúrához, vagy a nyelvtanuláshoz hasonlítanám:

Szinte mindenki képes lenne lefogyni, vagy megtanulni angolul. Nagyon sokan bele is vágnak, de mégis csak kevés embernek sikerül. Legtöbben nem tesznek bele elég energiát, mert nem annyira erős a lefogyás által előrevetített érzés, mint a plusz egy szelet torta által nyújtott érzés.

Csak azok tudnak sikeresen lefogyni, akik hosszú távon gondolkoznak, látják maguk előtt a célt és sok energiát fektetnek bele.

2020. szept. 27. 11:41
 20/30 anonim ***** válasza:
78%
Akkor neked sikeres lehet a foglalkozásod mert mindenki sikeres akar lenni :)
2020. szept. 27. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!