Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországi munka - mi...

Németországi munka - mi szükséges hozzá?

Figyelt kérdés

Jövőre Németországba szeretnék költözni és ott munkát vállalni. Mit kell hozzá csinálnom, hogy ott elhelyezkedhessek? Milyen okiratok, dokumentumok kellenek?

Eddig annyit csináltam, hogy a meglévő papírjaimat lefordíttattam hivatalos irodán keresztül.

Ha valakinek van ebben tapasztalata és le tudná írni, nagyon hálás lennék.

2020. szept. 24. 13:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Azért azt majd írd meg, mit találsz még ki elintéznivalót egy A4 oldalnyit... ;)
2020. szept. 24. 22:13
 12/17 A kérdező kommentje:

Hát igen, pontosan ez volt a kérdés, de sajnos választ nem kaptam olyantól, aki ezen ténylegesen átesett. Tudom, te már tizenéve kint vagy, mint ahogy a pszichológiai témakörben is mindenki évtizedek óta pszichológus ;)

Összességében csak azt nem értem, hogy miért válaszol olyan ember, aki nem tudja a választ az adott kérdésre.

Egy EU-s útlevéllel továbbra sem lehet sehol munkát vállalni, Magyarországon sem. Remélem, ezzel tisztában vagy.

Még kb. egy év, míg kiköltözöm, de ha lefutott az ügy, megírom neked, mik azok, amiket ehhez el kellett intézni.

Üdv.

2020. szept. 25. 06:00
 13/17 anonim ***** válasza:

Eu-s útlevél, német lakcím, német bankszámla, német egészségbiztosítás. Ennyi kell, de ebből Magyarországról csak az elsőt tudod / kell intézni.

Na mindegy, tényleg nem tudom, minek akarok egy idiótának segíteni.

2020. szept. 25. 07:08
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséged, ez már valóban hasznos volt, és remélem belátod, hogy ez több, mint egy darab útlevél, ami önmagában semmire sem elég.

Az idiótázástól pedig eltekintek, ezzel a hozzászólással egyébként sem engem minősítesz, hanem magadat ;)

(Különösen annak fényében, hogy a 8-as hozzászólásodban még kérdőjellel írtad a biztosítást, amit megemlítettem, most pedig te magad írsz egészségbiztosítást...)

Mindegy igazából, köszönöm a hozzászólásod!

2020. szept. 25. 07:40
 15/17 anonim ***** válasza:

Öcsi, te magad kérted, hogy azt írjuk hogy neked otthon mit kell elintézni. Sem a társadalombiztosítást, sem a bankszámlát nem tudod Magyarországról megoldani.

És ez még mindig messze nem egy A4-es oldal, úgyhogy kíváncsian várom, mi az a hosszú lista amit még szerinted el kell intézni a munkavállaláshoz.

2020. szept. 25. 07:47
 16/17 A kérdező kommentje:

"Öcsi" - Miből derült ki, hogy fiatalabb vagyok és hogy egyáltalán férfi? :)))

"te magad kérted, hogy azt írjuk hogy neked otthon mit kell elintézni." - Súlyosabb az ügy, mint hittem. Ezek után nem is csoda, hogy olyan hozzászólásokat képzelsz, amelyben a koromat és a nememet meghatároztam :) Hol írtam én, hogy azt írja le bárki is, hogy nekem otthon mit kell elintéznem? Kérlek, másold be azt a hozzászólásomat, mert kíváncsi vagyok :)))

2020. szept. 25. 07:55
 17/17 anonim válasza:

Mind a háborúhoz: Pénz, ....

Interneten kerestem munkát. 2011-ben. Fordított diplomákat, referenciákat előző munkahelyekről küldtem. 2. helyre vettek fel. Kellett egy próbamunkát csinálni. Programozás. Ez tartott. kb 2 hétig. Erre nem volt fizetés. Németül azóta sem beszélek jól. Nekem 2x kiutazás. Szálloda költségek. Lakáskeresés. Kaució, provízió, berendezés. Első fizetésig megélhetés. Nem árt ha van rá 10.000 euród. Olcsóbb ha először szobát vagy kis bútorozott lakást bérelsz. Esetleg a munkaadó beszáll. Nekem a próbamunkára fizették a szállodát. Lakáskeresés idejére szálloda. Nekem 800 euró volt 1 hónapra. Bútorozott apartman.

2020. okt. 2. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!