Mennyit keresnek a közigazgatásban dolgozó, felsőfokú végzettséggel rendelkező emberek?
Figyelt kérdés
2020. szept. 19. 22:30
21/30 anonim válasza:
19-es: A garantált bérminimum mindenkire vonatkozik, kormánytisztviselőkre is, tehát ennél alacsonyabb fizetést nem lehet adni, nyilván többet igen. Olyan, hogy diplomás alapbér nincs, maximum nálatok használjátok ezt a kifejezést nem helyesen, hisz Te is írtad, hogy ez nem személyre szabott, hanem az álláshelyre.
22/30 anonim válasza:
Akkor hogy lehet, hogy akiket én ismerek kormánytisztviselőket, még nettó 200-at sem keresnek meg?
23/30 anonim válasza:
22,hol dolgozik? Az számít sokat. Kormányhivatal, vidéken? Vagy központi hivatal?
24/30 anonim válasza:
Járási hivatal
De oda nem vonatkozik a diplomás alapbér?
25/30 anonim válasza:
Meg ráadásul jogász, olyan pozícióban ahol szakirányú végzettség kell, saját irodája van. Tehát nem is egy kormányablakos ügyintéző
26/30 anonim válasza:
Az nem számít, megyéken dolgozók bére jóval elmarad a BPihez képest. Amikor bejött a kit, ami még nem rendezte első körben a vidéken, járásokon dolgozók helyzetét, akkor vezettek be a 330as diplomás bért, azért, hogy jöjjenek diplomás pályakezdők. Mikor én kezdtem, ugyanígy központi hivatalban, akkor nettó 140et kaptam, majd volt béremelés stb, de mikor a kit hatályba lépett egyből a 330at kaptam. Sőt, többen is, jogi végzettségű kollégám is. Van olyan volt járáson dolgozó osztályvezető, aki annyit keres, mint én, miközben a központban 700 bruttó az alap ov bér. 🤷♀️
27/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Szeretnék még érdeklődni, hogy érdemes-e, a honvédelmi vagy rendvédelmi szerveknél dolgozni mint polgári személy, közigazgatási diplomával.
Illetve szerintetek, a jövőben vajon fogják növelni a közigazgatásban dolgozók fizetését?
2020. szept. 26. 16:45
28/30 anonim válasza:
A jövőben valamikor biztos...
Ha belegondolsz abba, hogy 2008-tól egészen 2018-ig nem emeltek... (2008-tól ugyanannyi volt az alapilletmény, ez nem valtpzott610 éven át, egészen a kit baromi igazságtalan bérsávos verziójáig)
29/30 anonim válasza:
Bocsánat, *nem változott 10 éven
30/30 anonim válasza:
Majd ha kormányváltás lesz akkor emelik.. Addig ne is álmodozz róla.
A gazdasági világválságig évente emelkedtek a fizetések, de amióta Fidesz kormány van, azóta semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!