Női létemre festő, mázoló szakma megéri?
"Szoba festő már nem igen kell. Én is magamnak festek ki itthon."
Igen, ezt meg tudod csinálni egyszer-kétszer, amíg jó a fal. De amikor Repedezik vagy "morzsálódik" a vakolat, netán vizesedik a fal, akkor aztán oda már nem elég egy házi festés.
Vagy olvastam már olyant, hogy vályogházban műanyag, lemosható festékkel festették le a falat házilag és "csodálkoztak", hogy nem szellőzik a ház fala.
Svájcban is egyre több a női szakmunkás, festő, stb.
Végezd el és dolgozz a családod vállalkozásában. Inkább őket segítsd, így gyarapodj, mint a multikat "segítve, támogatva", akik kilapátolják a pénzt az országból.
eltudnád viselni, hogy tiszta retek vagy egész nap? Kimosni a hajadból a ráhullott festéket, koszt stb nem egyszerű feladat, még rövid hajjal sel.
Vagy olyan fizikai erőben, hogy felcipelj pl egy 10 fokú létrát a 3. emeletre, ahol nincs lift? Bútorokat rámolni, ami tele van?
Festés részét elhiszem, hogy megtudod te is profin csinálni, de az előkészületek, rámolászás, azért oda kell erőnlét.
"Festés részét elhiszem, hogy megtudod te is profin csinálni, de az előkészületek, rámolászás, azért oda kell erőnlét."
Arra való a segédmunkás.
A legtöbb szaki nem egyedül dolgozik, hanem megy vele egy segéd, aki vízvezeték vagy villanyszerelésnél vési a falat, cipeli a zsákokat, stb.
Hidd el, jó szobafestőként futná neki rá :-)
És mivel írta a kérdező, hogy az apjának szokott segíteni, így pontosan tudja, mivel jár.
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm. :)
Én is még ott vagyok, hogy nőknek nem való szakma, de csináltam már ezt is, meg más egyéb, könnyebb munkákat is, de jobban élveztem, hogy két kezi munkát végezhetek. Cipeltem is dolgokat, megszakadtam néha, de még mindig jobb, mint más munkahelyeken. A kosz meg nem zavar ;)
De tényleg köszönöm nektek, sok segítséget és erőt adtatok most! Beszélek a szüleimmel, hogy akkor hogyan tovább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!