Sokan miért érzik karriernek ha egy irodában lötyögnek ócska fizetésért?
Szerintem úgy gondolják (legalábbis az én családomban) “sokat tanultam, ezért nem fogok most dolgozni” megelégszenek a semmivel, mert kényelmes. Reggel bemegy délután haza jön és semmi dolga. Általában keresnek annyit amennyi elég egy ilyen embernek. Meg úgy van vele, hogy “má régóta Ittvagyok, innen megyek nyugdíjba, mert nincs már sok hátra”. Az ilyen magát tanult embernek tartók gyakrabban nézik le a klasszikus fizikai munkát (nehogy koszos legyek) én ezt látom úgy, hogy anyám HR és papírtologató, apám hivatalban ücsörög. Mindenkinek mások az igényei ha nekik jó az az ő dolguk nem vagyunk egyformák.
Én meg teherautó sofőr lettem itt Budapesten és emiatt piszkálnak is az ilyenek, hogy ez milyen alja munka meg stb. Pedig egyáltalán nem, mert én nagyon szeretem. Itt sokkal összetartóbb a csapat, mint a szüleim munkahelyén a hallottak alapján. Én sokkal többet keresek náluk, sokkal boldogabb vagyok, szívesen járok be mert szeretem csinálni, mégis ez az alja munka (szerintük)
1: nem arról van szó hogy valahol el kell kezdeni, ezek az emberek általában semmihez se értenek, max. office ismeretük van. Teljesen más kategória mint akár egy villanyszerelő, vagy programozó.
Kb. olyanok mint egy mosogatófiú, ellenben utóbbit mindenki lenézi hogy milyen lúzer, míg az irodista tapsot kell hogy ő irodista.
Azért hogy a magadfajta lumpenproletárokat szétfrusztráljuk, hogy mi legalább egy nyáron hűtött, télen fűtött kényelmes irodában dolgozunk. :D
De viccet félre téve, aki úgy vélekedik hogy "míg az irodista tapsot kell hogy ő irodista." (jelentsen ez bármit is), azok pont azok az emberek, akik még a legalapabb irodai munkákra is alkalmatlanok, és csak a legtrógerebb munkákban tudják elképzelni magukat a képességeik alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!