Ha érettségin kívül van egy szakképzettségem(okj)adott irányban, kötelesek többet fizetni?
Csak a közszférában dolgoknak van bértáblában meghatározott fizetése.
Ha egy magáncég vezetője 789 812 9999 Ft-ot fizet percenként egy segédmunkásnak, akiknek munkát sem nagyon ad, az ő dolga.
Ha elfogadja az állást egy többdiplomás ember minimálbérért, az is kettejük ügye.
Sőt! Egy adott helyen, azonos munkakörben, azonos-azono-szóval minden egyforma, akkor sem kell ugyanannyit fizetni az egyiknek, mind a másiknak.
1-2-3.
Akkor miért létezik sima minimálbér és szakmunkás minimálbér? Az utóbbi mit jelent, ha nem ezt, amit a kérdező is ír?
(Komolyan kérdezem, mert nem tudom. Mondjátok el légyszi.)
4-es! A kérdés nem ez. A szakmunkás minimálbér akkor jár, ha a szakmunkásnak a végzettségét hasznosítják.
Lehet pl. kertész szakmunkás, de konyhai kisegítőként alkalmazzák. Akkor miért járna neki a szakmunkás minimálbér?
6. Oké.
De én azt olvastam ki a kérdésből, hogy a kérdezőt olyan szakmába vették fel dolgozni, amilyen szakmából végzettsége is van. Már látom rosszul olvastam.
Pontosabban egy raktáros végzettség befolyásolja-e:
a komissiózó munkára való bérem,
vagy egy raktáros munka, ahol nincs elvárásban a végzettség
..előbbi, a válaszokból megerősítve úgy érzem nem.de utóbbinál már lehet, igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!