Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet ilyenkor tenni, ha...

Mit lehet ilyenkor tenni, ha karanténba küldenek?

Figyelt kérdés

A párom munkahelyén Covid gyanús lett 2 munkatársa, most várják a teszteredményt. Ha kiderül, hogy tényleg fertőzöttek, és a kontakt miatt 14 nap karaténba küldik a párom az rám is vonatkozik? Mert nekem szabadságom nincs már rá, elvileg táppénzre nem mehetek ilyen indokkal, a homeoffice nem meg oldható, akkor marad a fizetés nélküli szabadság, amivel bukom az amúgy sem magas fizetésem felét.

Ha nincs semmi bajunk, akkor miért kell megfosztani az embert a bevételei nagy részétől?

2020. szept. 8. 08:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
azért, mert így két hétre vagy megfosztva te egyedül, míg ha tünetmentesen végigfertőzöd a munkahelyed. akkor meg lehet, hogy egy rakás családos szülő lesz megfosztva tőle.
2020. szept. 8. 08:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Csak ketten vagyunk a főnökömmel. Ő jobban meg tudja oldani otthonról a munkát, nekem be kell járni.
2020. szept. 8. 09:01
 3/12 anonim ***** válasza:

mert ha karanténba kerűl a cég akkor milyen támogatás jár a munkásoknak? Gondolom nem 0 forintos fizut fognak kapni arra a 2 hétre? vagy??

És inkább multi cégre gondolok

2020. szept. 8. 09:28
 4/12 A kérdező kommentje:

Ahogy én olvastam a dolgokat a kontakt miatti elzárásét nem jár semmi, csak ha bizonyítottan beteg vagy, mert akkor jogos a tp. Bár ha jófej a dokid és bekockáztatja az ellenőrzést, akkor kiír. Ez komolyan olyan, mintha valami büntetés lenne, mert az ember élni akarja az életét.

Az is lehet arra a két hétre elköltözök otthonról. Hogy tudjak menni dolgozni.

2020. szept. 8. 10:47
 5/12 anonim ***** válasza:
34%

A családtagoknak úgy tudom, nem kötelező karanténban lenniük, ha nem pozitívak - szóval no para :-)

Csak a karanténra kötelezettet jól el kell különíteni otthon (igen tudom, nehéz, mert vannak közös helyiségek).

2020. szept. 8. 13:45
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
0 Ft-os fizut kapnak X hétre. Összehasonlítva még a segélyes otthon ülő is kap 30-ezret
2020. szept. 8. 14:40
 7/12 anonim ***** válasza:
48%
Szégyen ez a rendszer . Csak a lehúzás és persze a mindig a munkásokat
2020. szept. 8. 17:29
 8/12 anonim ***** válasza:
85%

Ha a munkatársad kollégái fertőzöttek lesznek, akkor a férjedet karanténba küldhetik, neki jár a táppénz. Amennyiben a férjed nem pozitív (fertőzött), úgy Neked nem kell karanténban lenned, nyugodtan járhatsz dolgozni. Akkor kényszerülhetsz karanténba, ha kiderül a férjedről, hogy fertőzött - akkor viszont neked is jár a táppénz.

[link]

Ha valaki külföldi nyaralás után lesz kerül karanténba, akkor természetesen nem jár a táppénz.

2020. szept. 8. 17:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Tehát ez azt jelenti ha egy gyárba leállás van 2 hétig mert peldaul a kollegam megfertőzödött , akkor én kapok táppénzt 2 hétig?

Igy már jobb lenne..

2020. szept. 8. 18:09
 10/12 A kérdező kommentje:
Szóval, ha a páromat csak elővigyázatosságból hazaküldik, akkor ugyanúgy mehetek dolgozni? Az remek lenne. Remélem nem kapta el és a kollégái se. Bár egy munkatársának közeli rokona igazoltan covidos, az már otthon van pár napja. Akik meg most gyanúsnak, meg betegség miatt nem nagyon voltak, csak csütörtök-péntek magasságában mondta a kedvesem, hogy nem éreznek ízeket, szagokat, ezért tesztelik őket.
2020. szept. 8. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!