Mit lehet ilyenkor tenni, ha karanténba küldenek?
A párom munkahelyén Covid gyanús lett 2 munkatársa, most várják a teszteredményt. Ha kiderül, hogy tényleg fertőzöttek, és a kontakt miatt 14 nap karaténba küldik a párom az rám is vonatkozik? Mert nekem szabadságom nincs már rá, elvileg táppénzre nem mehetek ilyen indokkal, a homeoffice nem meg oldható, akkor marad a fizetés nélküli szabadság, amivel bukom az amúgy sem magas fizetésem felét.
Ha nincs semmi bajunk, akkor miért kell megfosztani az embert a bevételei nagy részétől?
mert ha karanténba kerűl a cég akkor milyen támogatás jár a munkásoknak? Gondolom nem 0 forintos fizut fognak kapni arra a 2 hétre? vagy??
És inkább multi cégre gondolok
Ahogy én olvastam a dolgokat a kontakt miatti elzárásét nem jár semmi, csak ha bizonyítottan beteg vagy, mert akkor jogos a tp. Bár ha jófej a dokid és bekockáztatja az ellenőrzést, akkor kiír. Ez komolyan olyan, mintha valami büntetés lenne, mert az ember élni akarja az életét.
Az is lehet arra a két hétre elköltözök otthonról. Hogy tudjak menni dolgozni.
A családtagoknak úgy tudom, nem kötelező karanténban lenniük, ha nem pozitívak - szóval no para :-)
Csak a karanténra kötelezettet jól el kell különíteni otthon (igen tudom, nehéz, mert vannak közös helyiségek).
Ha a munkatársad kollégái fertőzöttek lesznek, akkor a férjedet karanténba küldhetik, neki jár a táppénz. Amennyiben a férjed nem pozitív (fertőzött), úgy Neked nem kell karanténban lenned, nyugodtan járhatsz dolgozni. Akkor kényszerülhetsz karanténba, ha kiderül a férjedről, hogy fertőzött - akkor viszont neked is jár a táppénz.
Ha valaki külföldi nyaralás után lesz kerül karanténba, akkor természetesen nem jár a táppénz.
Tehát ez azt jelenti ha egy gyárba leállás van 2 hétig mert peldaul a kollegam megfertőzödött , akkor én kapok táppénzt 2 hétig?
Igy már jobb lenne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!