Szorongás miatt nem tudok munkát találni mérnökként?
Először is: pszichoterápia. Vagy kineziológus, mert konkrétan ilyen "szorongok a munkám által" problémákban az fókuszáltan és hatékonyan tud segíteni, míg a pszichoterápia pedig lassan göngyöli fel a problémát.
Ha már ebben eljutottál valahova, akkor kezdheted előnynek tekinteni a monotonitástűrésedet, aminek nagyon is lehet haszna mérnöki munkáknál is és ami egyébként a legtöbb férfi kollégádból hiányzik, mert ez pl. egy biológiai különbség, hogy a nők jobban tűrik az ilyet. Szóval pont hogy egy extrával rendelkezel sok mérnökhöz képest ezzel. De egyébként ha már elkezd működni nálad az önismereti munka, akkor valószínűleg egyre több értékedre fény derül majd, miközben meg egyre kevesebb dologtól fogsz szorongani, szóval teljesen más lesz az élet eleve.
"Egyszerűen bemagoltunk mindent, megkaptuk a diplomát"
Na igen. Ez a magyar oktatás egyik (ha nem) a leggyengébb pontja. Én nem adnék magolásra mérnöki diplomát. Én is mérnök vagyok, a főiskolán megértettem és használni is tudtam a tanult dolgokat, magolnom nagyon ritkán kellett. Sosem voltak problémáim egy munkahelyen a szakmai dolgok miatt.
Nem a kérdésre válaszoltam, de bocs le kellett írnom.
Az egyetemi oktatás egy kalap sz@r, elavult, hasznavehetetlen, praktikátlan. El kell menni egyetem melett szakmai gyakorlatra.
Mindegy, hogy milyen végzettséged van az emerek nagy részének stresszes a munkahelye és nagy a nyomás. Ezt valahogy kezelni kell.
Próbálj meg rájönni, hogy mi a szorongásod oka.
Az, hogy van egy mérnöki diplomád, de nem tudsz semmit és nem értesz semmihez?
Más is van ezzel így.Kérj segítséget, tanulj a kollégáktól, fejleszd magad, akár járj be egy levelező képzésre szombatonként, hogy felelevenítsd, amit tanultál.
Vagy válassz más munkát, ahová akár diploma sem kell.
Próbálj valami megoldást találni ill. megketesni az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!