Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szorongás miatt nem tudok...

Szorongás miatt nem tudok munkát találni mérnökként?

Figyelt kérdés
Gépészmérnök végzettségem van járműtechnika szakirányon. A problémám az, hogy eszméletlen szorongás tör rám ha nyomás alatt vagyok és nem érzem magam magabiztosnak a szakterületemen (emberek közt sem, de a szociális fóbiáimat még nehezen, de le tudom küzdeni). Egyszerűen bemagoltunk mindent, megkaptuk a diplomát, elfelejtettük az egészet és csak a gyakorlatban kell bizonyítanunk. Tényleg ennyi az egész. Viszont a gyakornoki helyemen annyi negatív tapasztalatom volt és olyan gyakran roppantam össze az elvárásoktól, hogy egyszerűen csak azt vártam, hogy vége legyen. Ennek az eredménye az lett, hogy 1 éve keresek állást és próbálom kitágítani a szakmai lehetőségeket, de alig találok olyan állást, amire alkalmas lennék. Ami tetszik, arról vagy nem kapok választ, vagy nincs rám szükségük. Egyik helyről a HR-es felhívott és 5 percen keresztül feszengve utalt rá, hogy nem szeretnének nő kollégát. A végén már a sírás határán közöltem vele, hogy akkor vegyen le a listájukról és fejezzük be a beszélgetést, mert nincs értelme. Okosnak tartom magam, de egyszerűen nem tudok koncentrálni teher alatt. A legjobb tulajdonságom a monotontűrés, úgy érzem akkor hasznos vagyok és én irányítom a helyzetet nem pedig fordítva. Viszont a mérnök és a monotonitás nem nagyon áll össze...ha más területen kellene elhelyezkednem, akkor pedig úgy érezném a szorongás nyert én pedig csődöt mondtam. Rengeteget stresszelek ezen, szinte megbénítja a mindennapjaimat. Már a barátaimmal se merek találkozni, mindenki elhelyezkedett valahol és mikor szóbajön a munka csak süllyedek szégyenemben. Valaki volt hasonló cipőben? Le tudtátok győzni?

2020. szept. 4. 16:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Először is: pszichoterápia. Vagy kineziológus, mert konkrétan ilyen "szorongok a munkám által" problémákban az fókuszáltan és hatékonyan tud segíteni, míg a pszichoterápia pedig lassan göngyöli fel a problémát.

Ha már ebben eljutottál valahova, akkor kezdheted előnynek tekinteni a monotonitástűrésedet, aminek nagyon is lehet haszna mérnöki munkáknál is és ami egyébként a legtöbb férfi kollégádból hiányzik, mert ez pl. egy biológiai különbség, hogy a nők jobban tűrik az ilyet. Szóval pont hogy egy extrával rendelkezel sok mérnökhöz képest ezzel. De egyébként ha már elkezd működni nálad az önismereti munka, akkor valószínűleg egyre több értékedre fény derül majd, miközben meg egyre kevesebb dologtól fogsz szorongani, szóval teljesen más lesz az élet eleve.

2020. szept. 4. 16:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Szakembert keress, ne állást.
2020. szept. 5. 06:36
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

"Egyszerűen bemagoltunk mindent, megkaptuk a diplomát"

Na igen. Ez a magyar oktatás egyik (ha nem) a leggyengébb pontja. Én nem adnék magolásra mérnöki diplomát. Én is mérnök vagyok, a főiskolán megértettem és használni is tudtam a tanult dolgokat, magolnom nagyon ritkán kellett. Sosem voltak problémáim egy munkahelyen a szakmai dolgok miatt.

Nem a kérdésre válaszoltam, de bocs le kellett írnom.

2020. szept. 6. 08:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy neked sikerült olyan egyetemet és tanárokat választanod, akik értik a dolgukat :)
2020. szept. 8. 13:38
 5/6 anonim ***** válasza:
75%
Ma is láttam egy férfi pénztárost, szegény ott anyázott a kasszában, ez a kérdésed jutott eszembe, hogy na ez is egy olyan meló, ahol megmutatkozik a gyengébb monotonitástűrés. :) Én kezdem azt hinni, hogy ez az egész szakma-alkalmazási készség nem a tanároktól függ, hanem a tanítványoktól. Ha azt nézem, hogy ugyanazt tanultuk ugyanazoktól a tanároktól a csoportommal és páran nagyon jól elvagyunk az egyetemen tanultakkal, de sokan képtelenek azt hasznosítani és nem is tudtak elhelyezkedni igazán vele... Az is lehet, hogy nem voltak meg az egyetemi szinthez az alapjaik, de ezt nemigen hiszem, mert már kb. az alapműveletektől kezdik a szerencsétlen egyetemi tanárok is a műszaki oktatást, olyan szinten agyalágyult a diákanyag.
2020. szept. 8. 16:07
 6/6 anonim válasza:

Az egyetemi oktatás egy kalap sz@r, elavult, hasznavehetetlen, praktikátlan. El kell menni egyetem melett szakmai gyakorlatra.

Mindegy, hogy milyen végzettséged van az emerek nagy részének stresszes a munkahelye és nagy a nyomás. Ezt valahogy kezelni kell.

Próbálj meg rájönni, hogy mi a szorongásod oka.

Az, hogy van egy mérnöki diplomád, de nem tudsz semmit és nem értesz semmihez?

Más is van ezzel így.Kérj segítséget, tanulj a kollégáktól, fejleszd magad, akár járj be egy levelező képzésre szombatonként, hogy felelevenítsd, amit tanultál.

Vagy válassz más munkát, ahová akár diploma sem kell.

Próbálj valami megoldást találni ill. megketesni az okokat.

2020. szept. 11. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!