Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek szégyen élelmiszer...

Szerintetek szégyen élelmiszer boltba dolgozni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 3. 19:28
1 2
 1/12 Ifj. Paprikás Csirke ***** válasza:
85%
Hát 2 diplomával meg 20 év csúcsmenedzseri tapasztalattal nyilván eléggé, de mondjuk egy érettségivel pályakezdőként nagyon más karrierlehetőség nincs.
2020. szept. 3. 19:33
 2/12 anonim ***** válasza:
74%
Helyzetfüggő. Dolgozni sosem szégyen, de szerintem egy boltban dolgozásnak átmenetinek kéne lennie jobb esetben. Értem ez alatt, hogy amíg ott dolgozik, addig képezze tovább magát, hogy később értelmesebb munkája legyen. Ha utóbbi nincs meg, csak éldegél és élelmiszer boltban dolgozik, az "gázabb". De ez is biztos csak az én szemszögemből.
2020. szept. 3. 21:18
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Aki arra képes csak, annak nem szégyen. Annak szégyen, aki elvégzett valami kamu főiskolát, aztán ennyire futotta belőle. De ha van benne életerő, még ez is felküzdheti magát valami boltvezetőnek, akár cégvezetőnek ott, ami már megintcsak nem szégyen.

Ez a 'szégyen" egyébként meglehetősen relatív, és leginkább egyénfüggő. De bizony ezt nem tudod függetleníteni a tróger, agresszív, hülye "jómunkásember" munkatársaidtól, akik jó szokásuk szerint egész nap téged fognak bszogatni, ha megtudják, hogy valamilyen diplomád van, vagy éppen nyári munkán vagy, míg egyébként egyetemen tanulsz. Mert egyébként csak egy munka lenne, amiért pénzt kapsz, ha nem lennének ott ezek a csupaszív, kisportolt agyú "kollégák".

Akiket ugye egyébként sajnálni kéne, mert kevés a fizetés, meg gci a főnök, pedig ők ugye mennyire jó emberek :) Én azt mondom, gebedjen meg mind, a normális emberek meg találják meg a normális közegüket.

2020. szept. 3. 21:37
 4/12 anonim ***** válasza:
30%
Egy bolti eladó még mindig sokkal többet keres mint egy tanár.
2020. szept. 4. 00:39
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

A tisztességes munka soha nem szégyen!

Én diákmunkán vagyok kénytelen egy szupermarketben dolgozni, hogy eltarthassam magam egyetem mellett.

2020. szept. 4. 11:16
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Soha nem szégyen. Szerintem még menedzseri tapasztalattal sem az, bár előttük folyamatosan nyitva vannak ennél százszor jobb lehetőségek is. Akkor is, ha csúnya kirúgáson vannak túl mondjuk. Diplomával abszolút nem ciki, nem mindig van épp kereslet arra, amit tanultál. Amikor van, akkor dobbantasz de nyitva kell tartani a szemeket ilyenkor :).
2020. szept. 4. 13:24
 7/12 anonim ***** válasza:

Szégyennek nem az, viszont én mindenképp javaslom a továbblépést.

A munka minden bizonnyal halálunalmas, az ember nem keres vele jól és nem ad karrierlehetőséget, vagy hogy mondjam. Könnyen helyettesíthető csúnyán mondva. Ha valamiért elveszti a munkáját, válság van stb, nehezebben talál új helyet.

Míg egy fodrász, aki 30 éve csinálja és olyan jól, hogy alig lehet időpontot kapni hozzá, egy klímaszerelő, akire már tavasszal 1 hónapot kell várni (oké, az összesre sokat kell, na de értitek), egy szoftverfejlesztő, aki millás fizetésnél tart, egy betáblázott magántanár... Nos nekik nem lesz ilyen gondjuk.

2020. szept. 4. 13:35
 8/12 anonim ***** válasza:
A megélhetés miatti munka, soha nem lehet szégyen. A szégyen egy olyan ország, ahol egy átlagos munkából nem lehet normálisan megéni és jövőt tervezni. Sokan írjátok itt a továbbképzést, de kérdem én, szerintetek mindenki közép, vagy felső vezető lesz? Anno ugyanez a szöveg ment a szakmunkásokra is, és tudjuk mi lett a vége..
2020. okt. 11. 12:28
 9/12 anonim ***** válasza:
Hát egy szakmunkás manapság 3x annyit is megkeres, mint egy diplomás..
2020. okt. 11. 12:56
 10/12 anonim ***** válasza:

"Hát egy szakmunkás manapság 3x annyit is megkeres, mint egy diplomás.."

Ja, aki éppen nem ment el az országból. A 40 felettiek még emlékeznek a dumára, ha nem lesz érettségid, akkor bizony nem fogsz jól keresni. Sokan komolyan is vették, ezért tartunk ott, ahol.

2020. okt. 11. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!