Mennyi a nettótok? A KSH hazudik?
Friss diplomásként, 1 év tapasztalattal vidéki városban valamivel kevesebb, mint nettó 200-at keresek. De tudom, hogy az, aki már 4 éve ott van, ennek majdnem a dupláját kapja. Így nézve abszolút reálisnak tűnik. Pláne, ha valaki tisztában van azzal, hogy hogyan számítják az átlagot. A módusz/medián azt gondolom, jóval alacsonyabb lenne (bár ezeket a mutatókat nem közlik), de átlagnak nem gondolnám, hogy irreális.
Sőt, a valóságban ez felteszem, magasabb is, hiszen rengetegen kapnak papíron minimálbért/garantált bérminimumot, zsebbe meg a különbözetet.
Nekem efölött van, de nem sokkal.
Viszont bérszámfejtő vagyok, sok cég sok munkavállalójának a bérére van rálátásom, egyáltalán nem tartom ezt a számot irreálisnak.
Eleve a minimálbér nettó 100 környékén van, és egyetlen hárommilliós nettó elég ahhoz, hogy 18 minimálbéres mellett felhúzza az átlagot ennyire. Persze az átlag amúgy nem sokat jelent, az eloszlást lenne érdemesebb nézni.
Nekem nettó 850 körül van.
A sok büfészakos diplomás keres 100-200 közt, de kőművesként ennyit keresek. Így kijön a KSH-s átlag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!