Most fizetett vagy fizetettlen szabadságon vagyok?
3 évet betöltötte a gyerekem, beszéltem a céggel hogy csak abban az esetben megyek vissza dolgozni ha megtudom oldani a kislányom óvodai elvitelét és haza hozását.
A menedzser még nem hívott, szeptember 25 ig vagyok szabadságon.
A napok telnek, de nem tudom hogy vissza tudok e menni vagy sem! De valószínűleg nem fogjuk tudni megoldani, ezért valószínű hogy "felmondok".
Na már most ugye már eltelt 11 nap. Magyarul ha mégis csak felmondok akkor annyi nap ameddig nem derül ki hogy mehetek dolgozni vagy sem az kuka? Azt gondolom nem fizetik ki nekem??
Vagy erről a 32 nap szabadságról megkapom a béremet igyis úgyis? Ha vissza megyek? Ha nem akkor is?
Valaki írja le nekem mert nagyon elvagyok veszve az információkba!
Gyes lejárta után ha nem dolgozol, az valószínűleg fizetetlen lesz, de a cég jóindulatán múlhat, ha mégis kifizetik, így náluk kellene érdeklődnöd. Sajnos az sem megoldás, hogy az éves szabadságkereted használod fel, mert időarányosan 0-ról indulsz, tehát szabid sincs.
Javaslom, hogy sürgesd meg őket, valamint minél hamarabb döntsd el te is mit szeretnél, mert ha nem sikerül megegyezni, akkor felmondási időd is van (még ha ezzel legtöbbször nem is szoktak élni a munkáltatók ennyi kiesés után).
A Gyes lejárta után a ki nem vett szabikat adják ki (a szülés előtt bentragadt szabi, a táppénz idejére járó szabi, a szülési szabadság valamint a GYED első 6 hónapjára járó szabi; életkorodnak és a gyerek után járó pótszabinak a figyelembe vételével, természetesen arányosítva)
Ez fizetett szabadság, mindenképpen ki kell fizetnie a munkáltatónak, ha visszamész dolgozni utána, ha nem.
Ha ez a 32 nap csak a bent maradt (fentebb felsorolt) szabijaid, akkor a Gyes lejárta és a szept.25 közötti időszakra is jár időarányosan a fizetett szabadság (mintha dolgoztál volna ezalatt az idő alatt)
Ha nem tudsz visszamenni dolgozni, közös megegyezéssel megszüntethetitek a munkaviszonyod (neked az az optimális, ha a szabadság utolsó napjával, a munkáltatónak meg mindegy, hogy addig alkalmazott vagy-e, vagy kifizeti a ki nem vett szabijaidat)
Ha nem találsz új munkahelyet, elmehetsz munkanélkülire utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!