Ahhoz hogy hivatalosan fotózhassak, pénzért, mindenképp el kell végezzek egy fotográfus okj-t?
Számlaképesnek kellene lenni.
Azt gondolom, hogy ügyesen fotózom, már elég régóta gyakorlom, sokszor fotóztam portrét, amikor családtagokat, barátokat fotóztam. Sajnálnám egyszerűen kiadni az okj-re a pénzt. Már nagyon sokat tanultam és olvasgattam a fotózásról.
Úgy érzem, hogy 300 ezret, amennyibe az okj kerül tudnék mást venni, ami még a fotózáshoz jó lenne.
Ki lehet ezt valahogy kerülni? Hogy mégis hivatalosan csináljam. Köszönöm a segítséget előre is!
egyeztess egy könyvelővel!
ahhoz, hogy fotózási tevékenységet számlázz, fel kell venned a fotózási tevékenységet. ehhez kell az OKJ.
az OKJ végzettséggel nem kell feltétlenül neked rendelkezned, elég, ha valki másnak van ilyen a vállalkozásban.
ha nem fotózást számlázol, akkor nincs szükséged a tevékenységi körre és az OKJ-ra sem - viszont elég furcsa hogyha fotózást hirdetsz, de nem azt számlázol.
mindenképp beszélj könyvelővel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!