Mennyi a minimálisan elfogadható nettó egy diplomás állásra Bp-en? 200 a szigorú alsó limit?
Irodai munkakör diplomát várnak el, anélkül jelentkezni se érdemes.
Mennyi a min elfogadható bér? Nettóban? 200 alá ne menjek gondolom? (az btto 300 lenne)
" egy pályakezdőnek valóban reális a nettó 200-230 ezer,"
20 éve nem vagyok pályakezdő és épp ez a gond. Hogy a 40 feletti korom miatt lassan annak is örülhetek ha szóba állnak velem bárhol is.
Szóval még az se biztos lesz lehetőségem a bérre alkudozni.
"Nettó kétszáz a nyolc osztályosnak is megvan szalag mellett. "
Diplomás tanár kezdője 5 év egyetem után nettó 135.000.
Ismerős K-Mo-n érettségivel betanított operátor (magyarul: sor melletti...) és nettó 140.000-et kap a kezébe. 2 műszak.
"20 éve nem vagyok pályakezdő és épp ez a gond. Hogy a 40 feletti korom miatt lassan annak is örülhetek ha szóba állnak velem bárhol is."
Normális helyen pont előnynek veszik a tapasztalatot. Már ha van. Már ha releváns. Már ha valós.
Sajnos igaz az, hogy nem előny a tapasztalat, sőt. Általában 2-3 év tapasztalatot kérnek, de ha több van, az sem jó, mert azt meg már nem akarják megfizetni.
A szalagmunkásokat nem keverjük ide, normális helyen a műszakpótlék azért elég jól megdobja a fizetésüket. De ha valaki diplomával egy műszakban napi 8 órát dolgozik, azt sokszor még annyira sem fizetik meg, mint a nehéz fizikai munkát. Mivel sajnos túlképzés van, nehéz fizikai munkára meg nem találnak embert, lassan megfordul a dolog, és a melós fog többet keresni.
" lassan megfordul a dolog"
ez már vagy 10 éve így van. Lám, én diplomás emberként reménykedek egy főállású 200 nettós melóban, míg a plázában itt mellettünk állandó éjszakás takarító 4 órában kap 180 nettót....
És mi kell hozzá? 8 elemi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!