A jelenlegi helyzet vagy a vegzettség az, ami megnehezíti számomra a munkakeresést?
Corvinuson Gazdálkodási és menedzsment alapszakon és Vezetés és szervezés mesterszakon végeztem elég magas eredménnyel, majd amellett csinálok egy nemzetközi kettős diplomát is, amelyhez szükségem lenne egy külföldi internshipre.
Ezzel szemben a valóság az, hogy január óta jelentkeztem elég sok cég, elég sok releváns gyakornoki és pályakezdő pozijára, viszont ha vissza is írtak, maximum a legelső szűrő interjúig jutottam el. Bár nem sok (kb 1 év) multis munkatapasztalatom van, illetve voltam vezetőségi tag diákszervezetben, angolul és németül felsőfokon, spanyolul pedig középfokon beszélek. (Első sorban nem ssc-s call center pozikra jelentkezek.)
Szerintetek mi miatt megy megis ilyen nehezen a jelentkezes?
1. Covid
2. Túl sok a jelentkező, helyieket preferálják?
3. Tapasztalat hiánya?
Köszi előre is a válaszokat!
2., hat azert ez a ket diploma azert sajnos nem tul eros, nem ad szaktudast. Olyan, mint a muszaki teruleteken a muszaki menedzser: “oke, hogy diploma, de mire jo?”
Ebbol kifolyolag gyanitom, hogy megpalyazott poziciokra is hasonloan “tag” teruletrol erkezhetnek mas jelentkezok, tehat nincs kifejezetten szukseges szaktudas. Innentol kezdve a sok jelentkezobol akar a 2., akar a 3. opcio is lehetseges lehet.
Én ugyan csak 2.éves alapszakos hallgató vagyok,de tavaly nyáron 3 nap alatt megtaláltam a gyakornoki helyemet.
Idén májustól jelentkezek mindenféle céghez (ha 100hoz nem jelentkeztem,egyhez se).
Egyáltalán 1 hónap után jött össze egy interjú végre.
És múlt héten vett fel egy cég.
Szóval 3,5 hónap..
Sterintem a covid okozta válság az oka.
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!