Mezőgazdasági gyümölcsszedő idénymunkás napi bére Balaton mellett mennyi a reális? 12.000 /nap kézbe?
8000-et ajánlottak, elfogadtam, erre többen ismerősi körből lehülyéztek hogy 10, de inkább 12, sőt 15 alatt el ne menjek!
Vissza is mondtam az ajánlatot és lehet abban valami amit ismerőseim mondtak, mert ahogy visszamondtam már jött is az új ajánlat: már 10.
De ezt se fogadom el.
Mennyi a reális?
Almaszedés körteszedés kézzel létrázva ládázva.
"2000 ftos órabér teljesen versenyképes, +"
még annyit se tudsz hogy idénymunkát soha nem órabérben fizetnek hanem napiban? Én lennék a legboldogabb ha órabérben menne, mert itt egy nap nem 8 óra mint egy irodában hanem reggel héttől kezdés és kb sötétedésig megy. Vagyis olyan 12 órás egy nap, ha ez órabérben menne-én lennék a legboldogabb. 12 órára az 12x 2000 ft = 24.000 lenne!
Napibér van. 15 /napot úgy tűnik ki lehet követelni és meg is fogom kapni.
" ahol nagyon nem 2000 ft az órabér. Legyél vele megelégedve."
Na de melyik ujjadból szoptad ki a 2000-es órabért azt elárulod?
Hát ha 10-12 órás napra kapok 10-12-max 15.000-et az hol 2000 órabér??
Elárulod?
15.000 ft / 12 órára = 1250-es órabér. Ha megkapom a 15-öt.
Ha csak a 12.000-et akkor kemény 1000 ft -os órabér.
Hol itt a 2000/óra?
12 órázni én se mennék 8ért, feketén..
Érdekes, ausztriában bejelentve kitudják fizetni a havi nettó 1400 eurót, és ugyan annyi a gyümölcs zöldség mint itt, magyarországon feketén se akarnak 200at fizetni/hó :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!