Hány évente váltotok munkahelyet átlagosan és mennyi idősek vagytok?
Én 27 vagyok és 5 éve kezdtem el főállásúként dolgozni.
Az első munkahelyemen 2015-ben kezdtem, majd 2018-ban felmondtam. 1 hét híján 3 évet töltöttem ott.
A mostani helyemen 2018-ban kezdtem el dolgozni, jelenleg is itt vagyok, picit kevesebb mint 2 éve. Jövő év elején ha minden jól megy, váltok.
Nekem például ha sűrűn váltottam volna munkahelyet, talán még most sincs saját lakásom.
Cégtől kaptam kamatmentes kölcsönt hozzá. Nem nyögtem 20-25 évig, csak 5 évig, plusz nem kellett még egy bankot is eltartanom emiatt. Mindenkinek biztosították, munkakörtől, végzettségtől függetlenül, aki legalább 8 évet lehúzott ott.
#31: hát ez aztán nagy előny. Más inkább 8 év alatt váltásokkal több emelést elér és vígan kifizeti a hitelét egy banknak piaci alapon.
Ez arra az ön becsapásra emlékeztet amit én is csináltam: rosszul fizettek de legalább volt 'ingyen' céges autó. Váltottam, a fizu többletből bőven kijön a saját autó és még marad is.
"Cégtől kaptam kamatmentes kölcsönt hozzá. Nem nyögtem 20-25 évig, csak 5 évig, plusz nem kellett még egy bankot is eltartanom emiatt. "
Azért kíváncsi lennék rá, hogy a mostani 25-30m-os lakásárak mellett is ennyire nagyvonalúak lennének-e?
"Kivételes eset a tied, de nem ez a jellemző. Ha valaki előre akar jutni pár év alatt azért tegyen le valamit az asztalra. Aki annyit sem bír ki egy cégnél az meg csak menjen..."
Nagyon nem így van. Sokszor a régi ember nem kap emelést, akit meg felvesznek a helyére az már eleve több pénzt kap. Sokszor sajnos egy új helyen tényleg jobban megbecsülnek anyagilag, mint az aktuális pozíciódban. 2 éve jártam így, felmondtam, mert nem akartak emelni, ahova felvettek, rögtön nettó 60e-el többet ajánlottak.
31.
Nem a bankot, hanem a ceget tartottad el. Majdhogynem ugyanaz
+ lelancolja.
Tudjak, hogy fugg a cegtol, ezert akar embertelen modjara is banhattak volna vele, mert ugye elmenni csak ugy nem tud.
Nem értem ezt a bank fóbiát amúgy. Ha a lakáshitelre fizetek felvett 1 millió forintonként 3-4 ezer forintot akkor fújj csúnya bankot én tartom el, ugye?
Ha állampapírban kb ennyit kapok a megtakarításomra akkor meg fújj csúnya állam még az inflációt se fizeti.
A valóság meg az, hogy lakáshitel felvenni szinte mindig megérte mert az ingatlan értéke többnyire jobban nőtt mint a kamatra fizetett pénz.
Nyilván ide nem értve aki túlvállalta magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!