25 évesen egy piacképtelen diplomával menjek el egy másik alapszakra levelezőn vagy tanuljak inkább szakmát estin?
Engem ez a közgazdálkodás és közpolitika Msc pl érdekelne, elvégezném levelezőn, de azt mondják azzal sem mennék semmire.
A közigazgatásban nincs fejlődés.
Szóval talán jobban járnék egy szakmával. Lehetnék egyéni vállalkozó.
"És egy ilyen gyorstalpalóval el is lehet helyezkedni? Programozáshoz nem kell diploma?"
Nálunk a cégnél vannak jópáran akik ilyen gyorstalpalót végeztek. Én nem tudom mennyi a lemorzsolódás a képzés alatt, de úgy néz ki aki kikerül tőlük az részt tud venni a munkában, ez a gyorstalpalós cégnek is az érdeke hogy csakis olyan embert közvetítsenek ki aki helyt tud állni.
Diploma nem kell, a lényeg az hogy el tudd végezni a munkát. Persze diplomával jobbak az esélyeid, de állásinterjúkon arra kíváncsiak hogy értessz-e a fejlesztéshez vagy sem.
Nem hiszem, hogy nekem való a programozás, nem erőssègem a matek és nem is vagyok az a gamer tipus.
“ Egyéni vállalkozó. Jól hangzik. De milyen területen? (Fizetőképes) ügyfeleket honnan szereznél?”
Burkoló. Vannak Facebook csoportok is, hogy burkoló munkák, ott hirdetném magam.
Msc-t ne végezzem el akkor?
A közgazdálkodás vajon mennyivel piacképesebb, mint a közigazgatási szervező? Ha nem tudod magad sem, hogy mit lehet kezdeni egy diplomával, akkor nyilvánvalóan ne kezd el.
A burkoló nagyon kemény fizikai munka, abba belegondoltál már? Egész nap térdepel a hideg földön, tönkremegy az izületük. Persze az építőiparban nagy a hiány,de csak az tud megélni belőle, aki kőkeményen és szépen dolgozik. Szerintem azt döntsd el, hogy mi érdeke, mivel szeretnél foglalkozni és ahhoz keress képzést.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!