Jól látom, hogy kb a burkoló a legjobban fizető munka Magyarországon? Fürdőszoba lecsempézéséért elkért 300 ezret!
8-as: nem CSAK adó van költségként, hanem ahogy a 10-es írta, még rengeteg egyéb is.
Csak a sok hozzá nem értö annyit lát, hogy egy munkáért kapott 300 Ft-ot, és az milyen sok, azt meg nem, hogy eleve nem mindig van ilyen munka, a kiadások meg akkor is megvannak!
Valóban nem csak az van.
Majd a kérdező megmondja, hogy a fürdőszobáját hány nap alatt csinálta meg a szaki 300e-ért de:
- Nagylelkűen 3x ki kell szállni a helyszínre (halkan jegyzem meg BÁRHOL dolgozol oda kell menned a munkahelyedre)
- Szükséged van pár filléres eszközre (lehúzó, simító, kanál, szivacs, spakli, gumikalapács, egy fúró, egy keverőszár, csempevágó, flex és egy-két vödör). Ezt kereken egyszer meg kell venni aztán ha nem vagy tróger olyan 100 évig jó, a simítókat és szivacsokat meg x munkánként cseréled... Az egész hóbelevanc nem kerül 100-150e forintnál többe.
A fix kiadásról nem kell a mese, apósom iparos. Egyszerűen arról van szó, hogy mióta felszaladt a piac minden iparos úgy gondolja, hogy egy szezonba megkeresi az egészé éves pénzét, lehetőleg azt is lightosan.
Sajnalod tőle vagy mi?
Mennyit kéne keresni egy szerintetek 'kuli munkásnak'?
Mikor még a fürdőt kell megcsinálni és csak 2 hónap múlva ér rá a melora, akkor jön a duma,hogy 'bármennyit adok érte'... Meg a könyörgés,hogy 'nekem most kéne'.
Vicc.
12-es.
Igen ritka,hogy egy burkoló napi berben dolgozik.
Általában negyzetmeterben dolgoznak, ami nem abból áll,hogy feldobalja a csempet aztán jól van.
Bontás,javítás ,burkolás, elvedozes,fugazas.
Ezt te úgy gondolod ,hogy napi X ezerért kellene pikk-pakk készen lennie.
Hányszor nyúl hozzá egy felulethez?
Ennyi erővel én meg azt mondom egy jogaszra,hogy sok az egyszeri konzultációert 20ezer.
Viszont nem értek hozzá,kifizetem.
Na így van ez a burkolassal is.
Vagy csináld meg magad és akkor nem kell nyifogni,hogy drága.
Ki mondta, hogy napi bérben dolgozik egy burkoló? Azt tippeltem, hogy egy átlagos fürdőszobát megcsinál 3 nap alatt (úgy, hogy du. 2-kor már híre hamva sincs...).
Nem tudom mikor újítottál fel utoljára lakást és hívtál szakembert, de 10-ből 9 burkoló hangosan kiröhög, ha azt várod tőle, hogy bontson meg falat javítson. A kész kiegyenlített aljzatbetont vagy letakarított falat hajlandó a legtöbb nagy kegyesen leburkolni, ha meg kész a burkolással másnap visszajön, fugáz oszt' jónapot. Mert azért lássuk be a fugázás meg élvédőzés a burkolás része...
Ha szerencséd van még kitakarít és elhordja a sittet maga után, ha nincs akkor otthagyja... Ez ma a valóság sajnos.
Amúgy én nem sajnálom senkitől a pénzt, piacgazdaság van, amíg kifizetik kérjék el az árát. Csak reflektáltam arra, aki szerint azért ennyi, mert hű de sok az adó meg a költség. Egy frászkarikát. Legalább magához legyen mindenki őszinte - azért ennyi, mert jobb többet keresni, mint kevesebbet. A burkoló pont egy olyan szakma, ahol relatíve kevés költsége van a szakinak, mert kevés és olcsó szerszámmal lehet dolgozni.
A férjem burkoló.
Az,hogy te ilyen emberekkel találkoztál az elég nagy baj,rossz volt az ajánlás ezek szerint.
A férjem is megkéri az árát, viszont mellé vállalja amit leírtam.
Jah,nem élünk szarul, de nem is végez 2-3 nap alatt,mert nem csak a csempet dobálja fel,meg fugazik azt jól van.
Persze, a 8-10-20ezres csempere van zseton, de a burkolot kifizetni az már sok.
Értem.
Normális szakembert pedig azért találsz nehezen,mert kis melokat nem igazán vállalnak,éppen annak okán amit mondtál,mert csak felhanyja a csempet.
Vagy éppen azért mert kihuztak külföldre,ahol ez a pénz nem téma
A világért sem akarlak megkérdőjelezni, de akkor mit csinál? Mert ha leveri a régi csempét, utána meg falat javít akkor balek - ez ugyanis NEM A BURKOLÓ DOLGA Én tökéletesen megértem, hogy méirt nem vállalja szinte senki.Egy padlókiegyenlítés még so-so de már azt sem szeretik csinálni.
Ezen kívül meg mit is kéne még csinálni egy burkolónak? Leteszi a csempét / járólapot / lábazatot / élvédőt, fugázik és kész. Ennyi a dolga. Ezzel viszont simán lehet haladni. Nem attól lesz jó egy munka, hogy lassan csinálják, hanem attól, hogy szakszerűen.
Nem balek,ahogy fogalmazol, viszont más ganè munkáját javítani elég nagy szívás.
Így megcsinálja azt is,mivel fele annyi idő magának megcsinálni,mint más után javítani.
Mindezt miért?
Azért,hogy a megrendelő meg legyen elégedve azzal a hányással amit furdoszobanak hívunk.
Az ő szemét meg bántja,ha nincs vizszintben amit burkolni fog.
De.
Köszi amúgy a kioktatast,hogy mi a dolga egy burkolonak.
Tudom.
Az ilyen hozzáállásu emberek mint te mondjuk, fizessék is ki nekik a pénzt amit kérnek.
Vagy csináld magad, vagy találj koklert.
Jol lehet keresni a burkolassal,de munka is van vele boven,es van mas amivel tobbet keresnek kevesebb munkaval.
Nekem is burkolo a parom,(es komuves)igy o siman vakolja a falat.kiegyenlitot is ont,de persze ezek plusz penzert mennek.
Viszont egy csoszerelo,vagy epp egy villanyszerelo kevesebb munkaval tobbet elvisz.es ok is olyanok mint a .....
Nem vesnek falat,ha magad nem vesed ki akkor nezegetheted a vezeteket es a csoveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!