Tényleg nem jár álláskeresési járadék annak, akinek nincs az elmúlt 3 évben minimum 360 napnyi munkaviszonya? Többi lent.
6-os: ezen lehet vitázni, hogy kevés v. nem kevés - de azon nem, hogy a semmiért nem jár semmi!
a kérdezőnek nem volt semmilyen munkaviszonya (ergo nem fizetett semmiféle járulékot), ugyan már miért járna neki bármi is?????
Az elmúlt 3 évben legalább 360 napnyi jogosultsági idő kell hozzá. Minden 10 napnyi jogosultsági idő után 1 napnyi járadékra vagy jogosult.
A maximális 90 naphoz 900 napnyi jogosultsági idő szükségeltetik. Ahogy előttem már valaki írta, 10 év munkaviszony után is maximum 90 napig jár, akár csak 3 év munkaviszony, vagy 27 év munkaviszony után...
Kíváncsiságból ki is számoltam: 1991. 07. hó óta (akkor vezették be ezt az 1,5 % munkavállalói járulékot, mint közterhet) 23 éven keresztül 209.717,- Ft-ot vontak le tőlem ilyen címen. 90 napra kaptam ez után összesen 157 ezer forint körül nettóban ellátást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!