Lehetne abból bajom hogy vendéglátásban minimálbérre vagyok bejelentve, borítékban kapom a pénzt és annak nagyrészét állampapírba teszem?
Figyelt kérdés
2020. aug. 11. 17:19
1/10 A kérdező kommentje:
Tehát nem furcsa hogy csak 110-re vagyok bejelentve de valójában 350 ezret kapok, és kb 300-at el is teszek MÁP+ havonta pl
2020. aug. 11. 17:20
3/10 A kérdező kommentje:
7 ből 6 napot dolgozva, szüleimmel élek és náluk ennék, rezsit nem kell fizetni. Lehetséges, de mielőtt belevágok, fontos tisztázni jogi oldalát.
2020. aug. 11. 17:36
4/10 anonim válasza:
Ha nem vagy hülye, akkor nyilván tudod, hogy lehet, hiszen adót csalsz. Ráadásul vagy olyan bambamarha, hogy egyből oda is adod állambácsinak.
5/10 A kérdező kommentje:
Ok köszönöm
2020. aug. 11. 17:39
6/10 anonim válasza:
4. Szerintem a kérdező a lebukás veszélyére gondolt, nem arra hogy erkölcsileg vagy törvényileg helyes-e amit csinál.
Szerintem ilyen szempontból jól csinálja, hogy gyűjt magának. Ha elteszel havi 300 ezret, az 3 év alatt már 11 millió ft. Ha le is kötöd állampapírba, az kamatozik kb még 1 milliót annyi idő alatt.
Egyébként az én lakótársam is a vendéglátásban dolgozva, heti 5-6 napon, napi 12-14 órázva megkeres nettó 300 ezret vidéken. Egy 21 éves srác. (Albérletre rezsivel együtt csak 50 ezret kell költenie.) Csak ő elveri az egészet hónapról hónapra.
7/10 A kérdező kommentje:
Igen lebukás veszélyére gondoltam
2020. aug. 11. 18:36
8/10 A kérdező kommentje:
Ha kockázatos akkor inkább elvetem az ötletet
2020. aug. 11. 18:36
9/10 anonim válasza:
Nem fogsz lebukni. Milliárdos adócsalókra nem repülnek rá, akik ugyanezt csinálják, csak nagyban. Nem fog senki érdeklődni az iránt, hogy honnan van a pénz.
10/10 anonim válasza:
Nem fogják megkérdezni honnan van. Egyébként is ilyen esetben a munkáltató a hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!