Friss diplomásként a havi nettó 240 ezer átlagosnak mondható?
Szegeden a 250re is húzzák a szájukat a cégek, hogy mit képzelek én.
(informatikus diploma)
Attól még, hogy az ember szerez egy jó szakmát, nem biztos, hogy esze is van ahhoz, hogy azt jól tudja használni, pontosabban jól kitudja használni.
Van olyan szobafestő volt osztálytársam, egyben jó barátom, aki érettségi után ment festőnek, amíg én egyetemre jártam, ő keményen dolgozott, így amikor én megkaptam a nevetséges kezdő diplomás bérem, ő már saját autóval járt és a saját lakásában élt (bár tény, hogy akkor még hitellel). Mostmár a saját vállalkozásában foglalkoztat 4+1 főt és tervezi, hogy más irányokba is nyit, nem csak a festés lesz a fő profiljuk.
Mindezek mellett a szomszéd Józsibá, aki villanyszerelőnként már budai villában is élhetne akár így 50+ táján, inkább az önkorinál elszerelget minimálbérért és azt is mind elissza.
A diplomásokra is igaz ugyanez. Sajnos ez a papír sem garantálja már, hogy a jó szakma mellett némi gógyival is rendelkezik a tulajdonosa és mondjuk a megkeresett pénzt normálisan hasznosítani is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!