Van értelme az életnek? Hogyan legyenek céljaim? Hogy lehet ezt kibírni?
"Úgy szeretnék sikeres lenni, de ez sosem fog megtörténni, mert nem vagyok jó semmi különösben, vagy ha igen, ahhoz meg nincs akaraterőm. Lesz ez jobb valaha?"
Ezzel a hozzáállással és a semmitől sajnos nem.
"Mit kéne tennem?"
Másképp gondolkodni. Kitűzni célokat. Megfogalmazni, hogy mit akarsz elérni az életben, mi érdekel, és milyen formában szeretnél pénzt keresni.
Nulladik lépés: az önostorozást és öngyalázást kérlek, fejezd be.
Utána gondolkozz el azon, hogy mit szeretnél csinálni a következő hat évtizedben.
Semmi sincs előre lefutva. Teljesen más pályát írtam le eddig, mint amit valaha elképzeltem, vagy amire az egykori képességeim alapján predesztinálva éreztem magam.
Neked is rengeteg lehetőséged van, de a hozzáállásodon kell változtatnod elsőként.
Igenis értékes vagy, igenis van, amiben különösebben jó vagy, és rengeteg mindent elérhetsz az életben, csak többet kell tenned érte, mint a nagy átlag.
"De hogyan találom meg azt, amiben jó vagyok és érdekel is?"
Ha semmi ötleted sincs, akkor próbálkozással. Kezdj bele néhány dologba hobbiszinten, vagy nézz legalább videókat, és érezni fogod. Helyre fog puffanni egyszer.
Nemrég készítettem interjút egy híres lufihajtogatóval, aki közgazdászként végzett. Azért lett végül lufihajtogató, mert nem találtak ilyen embert egy rendezvényre, és valakinek bele kellett gyorsan tanulnia. :)
"Hogy gazdagodnak meg az emberek? Hozzám hasonló tehetségtelenek is gyakran olyan szerencsések, jókor vannak jó helyen vagy nem is tudom."
Hát nem így. A meggazdagodás mögött is a legtöbb esetben kitartó munka, rengeteg lemondás és bátorság van. A szerencsefaktor ilyen mértékben elhanyagolható, inkább csak adalék. Még senkire sem esett pénz csak azért, mert "jókor jó helyen volt", vagy ha igen, hát akkor az a művészet benne: jókor jó helyen lenni.
"vállalkozást sosem mernék csinálni, mert nem tudnám fenntartani és amúgy sincs ötletem."
Én is ezt hittem egykoron, aztán meg... az élet majd megcáfolja az elméleteidet, csak merj belevágni.
"A kitartó munka, lemondás, bátorság nem elég."
Dehogynem, főleg azért, mert a magyar társadalom túlnyomó része nem ilyen.
Kérdező, most már a nemed is kifogás? :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!