Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet mondani arra a...

Mit lehet mondani arra a jelenségre, hogy a magyar emberek hangzatos "külföldön dolgozom" kijelentése valójában azt jelenti, hogy mosogat?

Figyelt kérdés

Ráadásul egyesek nyelvet sem beszélnek, úgy akarnak nekivágni a nagy villágnak... Milyen érdekes, hogy hogy a tekintélyes európai országokban a magyar ember a román, lengyel tanulatlan emberekkel van számontartva, akik alja munkát végeznek (a prostitúcióról már nem is beszélve). Azt végzik el, amit az angol vagy német emberek nem vállalnának el.

Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy tényleg a kormánnyal van-e gond. Hogy van egy rossz kormány, és a szegény magyarok menekülnek külföldre a megélhetés miatt. Nekem úgy tűnik, hogy Magyarországon inkább az emberekkel van a gond. Mert ha 80%-uk arról lenne híres, hogy pl. C1-es nyelvtudással szoftverfejlesztő Londonban, akkor tényleg lenne abban valami, hogy "szegény magyarok meg a rossz kormány".

De nem. A magyarok - többségében - alja munkára kellenek fejlett országokban. Az meg nem a kormány hibába, honfitársaink sok esetben meg angolul sem beszélnek. Az iskolában gyerekkortól tanítanak angol nyelvet!

2020. aug. 6. 07:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%

5-ös vagyok. ahhaaa, szóval középsuliba jársz. oké, akkor "bocsánatos" az általánosításod a tapasztalatlanságod miatt. örvendetes, hogy tanulsz angolul és németül is.

a realitás pedig az, hogy majd az egyetemről kikerülve valószínűleg te is külföld felé veszed az irányt. a talpraesettségeden (is) fog múlni, hogy az egyetemi diplomáddal mosogatni mész-e vagy sem.

2020. aug. 6. 08:33
 12/19 anonim ***** válasza:
96%
Sok külföldön dolgozó magyart ismerek. Egyik sem mosogat.
2020. aug. 6. 08:35
 13/19 A kérdező kommentje:

"Én úgy érzem, hogy neked az a bajod, hogy van egy piackeptelen végzettséged, te magad sem beszélsz nyelveket, viszont irigy vagy azokra, akik meg merik lepni, hogy akár nyelvtudás nélkül kimenjenek dolgozni"

😂

Ez jó vicc!

De áruld már el nekem, mi olyan jó abban, hogy nyelvtudás nélkül mész ki dolgozni?

- a munkaszerződést nem tudod elolvasni

- becsületed nem lesz, hülyének néznek

- ha nem fizetnek ki - márpedig ez előfordulhat - nem fogsz tudni csinálni semmit.

- teljesen ki vagy szolgáltatva egy idegen országban azoknak, akik beszélnek nyelvet

- nem érted meg, amit mondanak neked.

1000-szer többet tudok a külföldi munkáról, mint az ilyen hősök, mint te vagy, nekem ugyanis a családom egy resze ott lakik. Dolgoztam is ott, mivel a családi vállalkozásnak köszönhetően akadt is nekem munka. Ebből tudom, hogy egy normális munkaközvetítőnél, eleve szóba sem állnak veled. 😄 Nem elég, hogy beszéli valaki a nyelvet, JÓL kell beszélni. Nekem is azt mondták ott, hogy - az akkori nyelvtudásom - kevés volt.

Csak a pénzlehúzó, aljas banda hiteti el azt, hogy elég, ha alapszinten beszélsz. Akik felveszik a pénzt, aztán hagyják, hogy ehbérért dolgozz, ami jóval alatta van az adott ország eredeti fizetésének!

Én akkor megyek majd külföldre, amikor képzettebb leszek. Akkor majd kimegyek a családhoz, ahol lakhatok egy ideig. Elintézem a papírokat, és a munkaközvetítőben találok magamnak egy normális munkát, ahol megkapom a hivatalos fizetést. Azt amit az országban keresnek.

Más buta magyarok meg robotolnak majd heti 12 órában a mocskos edények mellett 700 eurós éhbérért.

2020. aug. 6. 08:49
 14/19 anonim ***** válasza:
97%

Nem szeretnék személyeskedni, de amit írsz, arról arulkodik, hogy nem rendelkezel elegendő élettapasztalattal és kicsit butuska vagy. Elhiszem, hogy ez az az életkor, amikor azt gondolod, hogy tiéd a világ, de nem ennyire fekete-feher semmi, mint ahogy itt leírod.

Örülj neki, hogy nem olyan közegben kell mozognod, ahol egy családnak ez az egy opciója van, ha nem akarnak ehenhalni. A munkám miatt találkozok ilyen emberekkel, és sokszor azért mondanak fel, vagy nem helyezkednek el, mert azzal a kvalitással, amivel rendelkeznék, nem találnak olyan munkát, amiből tisztességesen meg tudnának élni. Ilyenkor nem az számít, hogy van-e szerződés vagy becsület, hanem, hogy haza tudja küldeni a lóvét, hogy a család tudjon kaját venni.

A másik véglet pedig azok, akik jolkepzettek, nyelvet beszelnek, és pl itthon felajánlják a lehetőséget, hogy akkor pár évig költözz ki ide-oda, és fizetjük mindenedet. Mindenre van példa, amit neked meg kell tanulnod, hogy nem szabad általánosítani.

2020. aug. 6. 08:59
 15/19 anonim ***** válasza:
86%
Lehet veled van a probléma hogy olyan szociokulturális közeghez tartozol, ahol az emberek csak mosogatni tudnak kimenni külföldre...
2020. aug. 6. 09:29
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én egy embert ismerek aki nyelvtudás nélkül jött ki, O tényleg csak mosogatni tud. De nem ez a jellemző már. Kb 15-20 éve rokonom is nyelvtudás nélkül jött ki, de ő megcsinálta magának az életét. Aki talpraesett és hajlandó tanulni az bárhol a világban tud érvényesülni
2020. aug. 6. 09:56
 17/19 anonim ***** válasza:
95%
Ismerősöm kiment külföldre mosogatni. Nem beszélte a nyelvet. Majd ahogy teltek az évek, megtanulta, ugyanis muszáj volt. Mindenhol a német nyelv fogadta, munkahely, albérlet , bolt , tv stb. Aztán mikor már jobban tudott kommunikálni, előléptették felszolgálónak, majd bankettre került. Végül otthagyta a vendéglátást és elhelyezkedett a szakmájában külföldön. Mondanom sem kell, hogy meghozta a gyümölcsét a kitartás. Most kb 40 millió forintja van. Tervezi, hogy majd hazajön. Ezt majdnem 9 év alatt hozta össze. Itthon 9 év alatt mondjuk egy 250 ezres fizuból mikor rakta volna össze? Ja és azt tudni kell, hogy mikor a vendéglátásban volt elvállalta a szálloda karban tartását is. Plusz ismerősöknél kis festés ez-az ... Életrevaló
2020. aug. 6. 10:19
 18/19 anonim ***** válasza:
90%
Hát nézd, én Zürichben élek, ITs vagyok, rengeteg magyar ismerek itt a szakmában, egyik sincs havi 10000 CHF alatt...
2020. aug. 6. 12:36
 19/19 anonim ***** válasza:

Jartal mar kulfoldon? Szerintem az angol tudasoddal meg sem tudnal mukkanni egy angol nyelvu orszagban.

Sokan nem mosogatni mennek. En ismerek henteseket akik kint dolgoztak, komuvseket, festoket, acsokat, stb.

En amerikaban dolgozok es nem mosogatok, itt a mosogatasbol nem lehet megelni.

Beszelek angolul es mindent en inteztem magamnak. Eloszor egyszeru munkat csinaltam, kesobb lett jobb.

2020. aug. 12. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!