Minőségbiztosítási pozícióban mivel mérhető fel a legjobban a jelentkező megfigyelőképessége?
A,Hasonlíts össze kettő vagy több alkatrészt egy referencia darab segítségével és találd meg a különbségeket.
B, Vagy mindössze egy nyomtatott tesztlapon, a nyomtatás minőségétől de akár a papír minőségétől és függő formában bogarászd ki a különbségeket.
Köszönöm a válaszokat!
A B verzió volt az egyik feladat, ezen meg is lepődtem.
1-nek sincs igaza
Minőségellenőrzés: fizikailag ellenőrzi valaki a terméket
Minőségbiztosítás: ez elég komplex, de a hatósági és vevői termékspecifikus előírásokhoz igazítása a gyártásnak, panaszok kezelése, hibaokok keresése, elemzések, dokumentációk készítése
Minőségirányítás: ez foglalkozik a rendszerrel és a nem termékspecifikus előírásokkal, szabványokkal és a standardizálással ill. az auditokkal
A kérdésre a válasz pedig egyikkel sem, vagyis nem egészen két termék összehasonlításával, hanem inkább egy R&R vizsgálattal és minimum egy monotonítás tűrés teszttel
Ja, és még annyi, hogy a jó megfigyelőképesség nem elég ahhoz, hogy valaki jó ellenőr legyen. Én pl rendszeresen tiltottam meg embereknek, hogy ellenőrizzenek, mert a bolhakakát is megtalálták, hiába kaptak arról oktatást, hogy nem hiba.
A másik véglet meg az volt, amikor annyira alaposan akart ellenőrizni, hogy tönkrevágta a terméket.
Tök vicces, hogy le vagyok pontozva, végül is, nem csak ezt csinálom 15+ éve, hanem tanítom is.... 😂🤣
#4-5-6
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!