Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minőségbiztosítási pozícióban...

Minőségbiztosítási pozícióban mivel mérhető fel a legjobban a jelentkező megfigyelőképessége?

Figyelt kérdés

A,Hasonlíts össze kettő vagy több alkatrészt egy referencia darab segítségével és találd meg a különbségeket.

B, Vagy mindössze egy nyomtatott tesztlapon, a nyomtatás minőségétől de akár a papír minőségétől és függő formában bogarászd ki a különbségeket.

2020. aug. 3. 18:04
 1/9 subrette ***** válasza:
64%
A minőségbiztosítás és a minőségellenőrzés egészen másról szól. Aki minőségbiztosítással foglalkozik, nem az egyes munkadarabokat vizsgálja, hanem a rendszert általában.
2020. aug. 3. 18:22
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Az 1esbek igaza van. A B verziód viszont baromság.
2020. aug. 3. 19:07
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A B verzió volt az egyik feladat, ezen meg is lepődtem.

2020. aug. 3. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

1-nek sincs igaza

Minőségellenőrzés: fizikailag ellenőrzi valaki a terméket

Minőségbiztosítás: ez elég komplex, de a hatósági és vevői termékspecifikus előírásokhoz igazítása a gyártásnak, panaszok kezelése, hibaokok keresése, elemzések, dokumentációk készítése

Minőségirányítás: ez foglalkozik a rendszerrel és a nem termékspecifikus előírásokkal, szabványokkal és a standardizálással ill. az auditokkal

A kérdésre a válasz pedig egyikkel sem, vagyis nem egészen két termék összehasonlításával, hanem inkább egy R&R vizsgálattal és minimum egy monotonítás tűrés teszttel

2020. aug. 3. 22:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Amúgy a B verzió valószínűleg egy hevenyészett monotonítástűrés teszt volt ill. annsk pszichológiai tesztelése, hogy mennyire vagy kitartó és mennyire jól tűröd a frusztráló helyzeteket.
2020. aug. 3. 22:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és még annyi, hogy a jó megfigyelőképesség nem elég ahhoz, hogy valaki jó ellenőr legyen. Én pl rendszeresen tiltottam meg embereknek, hogy ellenőrizzenek, mert a bolhakakát is megtalálták, hiába kaptak arról oktatást, hogy nem hiba.

A másik véglet meg az volt, amikor annyira alaposan akart ellenőrizni, hogy tönkrevágta a terméket.

2020. aug. 3. 22:10
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2020. aug. 4. 13:45
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Tök vicces, hogy le vagyok pontozva, végül is, nem csak ezt csinálom 15+ éve, hanem tanítom is.... 😂🤣

#4-5-6

2020. aug. 4. 13:52
 9/9 A kérdező kommentje:
Én mindenkit felpontoztam :D
2020. aug. 5. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!