Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha vidéken akarok elhelyezkedn...

Ha vidéken akarok elhelyezkedni és kertes házban lakni akkor érdemes egyetemre menni vagy inkább tanuljak szakmát? Diplomával el lehet helyezkedni vidéken, faluban is?

Figyelt kérdés
Vidéken is vannak multik? SSC-k?

2020. aug. 1. 21:04
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon kedves stílusban írsz a barátodnak nevezett egyént is leminősítetted elég rendesen :)

Nem írtad hány éve jár oda, annyi infóm volt, hogy 30 éves, így talán érthető miért asszociáltam arra, hogy közel lehet már a végéhez.

Nem igazán tudnék olyan kollégiumot mondani, amiben kimondottan csak fiúk vannak, nálunk még a "papneveldében" is voltak gyönyörű lányok, nem is lettem pap.

A tanársegédet is feltételes módban írtam, sőt itt már azon lepődtem meg, hogy a nevelőtanár lehetőségbe nem kötöttél bele, lehet véletlen kihagytad a szórásból :)

2020. aug. 2. 11:40
 22/47 anonim ***** válasza:
20%
Valójában semmit sem tudsz, se a helyzetet, se semmit, de azért próbáltál beleokoskodni :) hat ennek marha nagy értelme volt, már nem azért. Nem csoda, hogy semmi értelme nen volt a válaszodnak, köszönjük emese
2020. aug. 2. 11:55
 23/47 anonim ***** válasza:
92%

22-re.

Annyit tudhatott, amennyit te leírtál. Értelemszerűen hozzátette azt, ami abban az élethelyzetben reálisan föltehető. Hát ez nem minden esetben talált bele.

Ha te nem írsz le lényeges dolgokat, akkor ne csodálkozz, ha tévútra mennek a reagálások. Pl. 30 évesen rég túl lehetne a PhD képzésen. Megszerezhette volna a PhD fokozatot, akkor pedig nagyot ugrana előre a közalkalmazotti bértáblán, ezt véletlenül tudom. Tehát maga a PhD-val való foglalkozás lehet anyagi szempontból is befektetés a jövőbe. Ahogyan egy orvos sem a diplomája, hanem a szakvizsgája után tud önállóan dolgozni, és kezdhet el jobban keresni, és ő is addigra kb. 30 éves lesz. Az más kérdés, hogy ha 30 évesen még csak a PhD elején jár, akkor ő nem egy tudomány iránt elhivatott ember, hanem egy "örök egyetemista", aki nem akar felnőni, normál, felelősségteljes felnőtt életet élni. De ennek már semmi köze a tanulmányaihoz, meg a Bp-en éléséhez.

2020. aug. 2. 12:32
 24/47 anonim ***** válasza:
11%
bla bla bla.. Nem haragudj, nem olvasom végig a felesleges picsogásod, semmi értelme. Ki kérte, hogy kommentemre reagálj? Pláne, hogy semmit nem tudsz, amit be is vallasz? Senki. Csak te feladatodnak érzed, hogy mindenbe beleokoskodj, mert sérti az egód, hogy valaki nem ért egyet ezzel a Pest a világ közepe elmélettel :) Igen, létezik olyan, hogy egy Pesten lakó fiatal sz.rul keres, semmije sincs, mostanában nem is lesz, egy vidéken élőben meg huszonévesen összejön minden. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Ez van, törődj bele
2020. aug. 2. 12:36
 25/47 anonim ***** válasza:
36%

Utolsó igen létezhet olyan hogy vidéken is sikeres valaki fiatalon mintahogy olyan is létezik hogy valaki életében első lottószelvényével megnyeri a fődíjat. Létezik? Igen létezik. Valószinű? Nem.

Jelentősen nehezebb boldogulni teljesen egyedül 'magunk szerencséjének kovácsaként' vidéken mint Budapesten, ez tény. Mondhatod hogy van rá példa, de mások is elmondhatják hogy kivételesen ritka ami igaz is.

Én inkább olyat ismerek hogy szülei alátettek egy ingatlant vidéken és persze hogy akkor megteheti hogy gombokért és morzsákért eldolgozik nettó 180-200(jó esetben) ezerért vidéken. Van ingatlan abból márcsak kijön.

De alap esetben ha nincs aki támogassa, vagy külföld vagy Budapest, még úgyis hogy bérelnie kell ingatlant sokkal jobban kijöhet piacképes tudással.

2020. aug. 2. 12:54
 26/47 anonim ***** válasza:
35%
Elképzelhető, engem különösebben nem érdekel, hogy mi lehetséges Pesten vagy sem, én itt és a való életben is csak azt latom, hogy a pestiek panaszkodnak, milyen drága az albérlet, saját lakás kb. álom, hiába keresnek ők netto 400ezret, míg mi vidéken 300ezret, még sem jutnak előrébb. Én abból indulok kiy amit látok. És az, hogy hitelből is egy lepukkant polgári lakast lehet venni, szerintem gáz.
2020. aug. 2. 13:00
 27/47 anonim ***** válasza:
37%
Ti együtt 300-at kerestek vidéken?
2020. aug. 2. 13:05
 28/47 anonim ***** válasza:
13%
En netto 300ezret, párom 220ezret keres
2020. aug. 2. 13:06
 29/47 anonim ***** válasza:
18%

Így valóban nincs értelme elmennetek. A nettó 300 elég jó vidéken.

Mit dolgozol hogy annyit megtudsz keresni?

2020. aug. 2. 13:08
 30/47 anonim ***** válasza:
40%
Élelmiszeriparban dolgozom minőségirányítasi területen
2020. aug. 2. 13:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!