Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha vidéken akarok elhelyezkedn...

Ha vidéken akarok elhelyezkedni és kertes házban lakni akkor érdemes egyetemre menni vagy inkább tanuljak szakmát? Diplomával el lehet helyezkedni vidéken, faluban is?

Figyelt kérdés
Vidéken is vannak multik? SSC-k?

2020. aug. 1. 21:04
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
41%

Kérdezö vidékröl volt szó hogy te ott akarsz élni,igen vidéken alkalmazottként nettó 300 ezer a plafon. Míg Budapesten az lehet nettó 600 ezer is mérnökként a csúcson.

Igazából szinte bármilyen piacképes szakmára diplomára elmondható hogy vidéken nem kapsz munkát illetve fizetésed jóval kevesebb mint Budapesten.

Mit gondolsz miért mennek tömegek a büdös zsúfolt Budapestre? Azért mert jobbak a lehetöségek,több pénz,több munka.

Vidékért fel kell adnod sok mindent.

2020. aug. 2. 06:17
 12/47 anonim ***** válasza:
59%

"Diplomával el lehet helyezkedni vidéken, faluban is?"

Én még városban lakva is ingáztam, így hogy falura költöztem, maradt minden ugyanaz, csak az út tovább tart.

Egy faluban szerinted a helyi tanárnőn kívül mégis milyen diplomás állást képzeltél el?

Van olyan falu, ahol van multi (1 db), de ott a szerény végzettségű, 3 vagy folyamatos műszakot vállaló emberkéket szeretik dolgoztatni minimálbérért.

Gondolom, nem erre vágysz...

2020. aug. 2. 07:42
 13/47 anonim ***** válasza:
74%

A vidéki lepukkant régi házak... Nos Pesten a panelok sem jobbak, több mint 40 éve épült patkány lyukak, ahol nincs rendes hő, hang szigetelés, mindent átlehet hallani, nem tudsz aludni mert a szomszéd gyereke üvölt, vagy ép a két de.bil üvölt egymással. Érthető, hogy a kérdező ki akar szabadulni vidékre, nekem is ez volt az álmom. A probléma a munka körül van, meg a pénz körül. Mert ha érettségivel, szakmával rendelkezel, akkor nem kapsz normális fizetést, sok esetben még a járulékokat sem hajlandóak fizetni, ha normális bérből szeretnél élni, akkor meg legyél zseni, okostojás s nem lehet mindenki mérnök, orvos, ügyvéd bas.zki! Marad ez, sajnos. nekem ezért nincs se lakásom, se családom, mert ilyen proli, betonba én nem fogok gyereket vállalni, nincs értelme.

Szakmával akkor tudsz sokat keresni, ha profi vagy és van egy köröd már, diplomával meg akkor ha mérnökire mész, a bölcsészeti meg kommunikációs szakok semmit nem érnek, csak azok amihez jó agy kell. A többi meg tengődik albérleti szobában ami ku.rvára drága, vagy otthon a szülei mellett éli le az életét, ez van. És örülsz ha tudsz venni egy saját kocsit, vagy egy jobb számítógépet, vagy telót stb

2020. aug. 2. 08:16
 14/47 anonim ***** válasza:
94%
Sztem amúgy sokan elköltöznének vagy visszaköltöznének vidékre, ha látnának bármilyen perspektívát, de az a szomorú igazság, hogy ilyen jelenleg nincs Budapesten kívül. Budapest viszont ezt leszámítva egy élhetetlen, mocskos és zsúfolt hely. Én most videkről ingázok, kb 40%-kal magasabb fizuért, mint amit a környéken kapnék és gondolkodok a költözésen, hogy kicsit közelebb legyek, mert az ingázás is borzasztó hosszú távon.
2020. aug. 2. 08:25
 15/47 anonim ***** válasza:
25%
Vannak ilyen faluk, Jászfényszaru pl, meg lehet nézni az árszínvonalat az ingatlanpiacon.
2020. aug. 2. 08:58
 16/47 anonim ***** válasza:
55%

Néhány hülyegyerek lepontozott minden választ.

Attól még tény hogy Budapesten többszörösét lehet megkeresni mint vidéken.

2020. aug. 2. 09:04
 17/47 anonim ***** válasza:
90%

Megyeszékhelyen kb 10 diplomás ismerösömből, 9 elhúzott Budapestre.

1 megtudott maradni, de fele annyit sem keres mint akik Budapestre mentek.

Ez a magyar valóság.

Persze kivételek vannak, de a többség, vagy kimegy külföldre vagy ingázik/költözik Budapestre, esetleg beéri morzsákkal.

Igen vannak kivételek akik mindenhol megtudnak élni rendkivüli tudással de az a ember többszörösét érné Budapesten is

2020. aug. 2. 09:11
 18/47 anonim ***** válasza:
35%
Nekem vannak pesti haverjaim, akik ugyanúgy vidékről mentek Pestre, mi megyeszékhelyen lakunk, de gőzöm sincs mennyi a fizetésük, pedig havi 1x leutazunk a dél-Aldoldre mindannyian, hogy találkozzunk egymással. Abszolút nem érdekel mennyit keresnek, tudom, hogy vmelyik most vett egy lepukkant lakást hitelből, a másik 30 éves létére kollegiumban lakik, mert phd-kent ilyen életképtelen, mi nekunk meg vidéken hitelmentes lakásunk van, hiába keresünk kevesebbet
2020. aug. 2. 09:19
 19/47 anonim ***** válasza:
23%

PhD-és ismerősöd nettó 180e-et kap + projektmunka + ha a PhD mellett a tanársegédit is megkapja további nettó 160eFt + ha kollégiumi nevelőtanár akkor kap extra 60e-et.

Ebből lejön a lakhatási költsége durván 10 000Ft/hó, nincsen villanyszámla, internetdíj, vízdíj, stb. Egyen napi 2 adag menüt, és valami szendvicset reggel, akkor 60e-ből kijön havonta és nem töltött időt főzőcskézéssel.

Kereset nettó 180-400e között (tinicsajokkal van körbevéve) megélhetési kiadás max. 70eFt, a marad 110-330eFt-ja, de te lenézed :)

2020. aug. 2. 09:32
 20/47 anonim ***** válasza:
35%
Te nem jartal phd-ra igaz? :) mert akkor tudnád hogy a 4 éves phd-ból az első 2 évben 140ezret kap az ember, a másik 2-re kap 180ezret :) és a koli fiú kollégium és nem tanársegéd, jah és nem nézem le, csak épp tisztában vagyok az életszínvonalával, ami elég gáz. Hiába él Pesten, barmely vidéki jobban él nála. Nekem mondhatod, hogy Pest milyen szipi-szupi hely, ott valszeg ugyanannyi munkalehetőségem lenne, mint itt a megyeszékhelyen, hanem kevesebb, es nem lenne egy teljesen felújított lakásom se.
2020. aug. 2. 10:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!