Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik a fontosabb, a karrier...

Melyik a fontosabb, a karrier vagy a magas fizetés?

Figyelt kérdés

Sokan elmennek egyetemre, aztán elmennek valami multihoz, ahol kihajtják a belüket is és közben tudatosan építik a karrierjüket.

De valójában hiába a nagy karrierizmus, így sem keresnek annyit, mint egy mezei kőműves vagy villanyszerelő, aki egyéni vállalkozóként dolgozik.

2020. júl. 31. 21:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%

A magas fizu.

Én olyan ember vagyok, aki nem a munkában éli ki magát. Jó vagyok abban, amit csinálok, ezért már egyéni vállalkozóként dolgozom benne, mert így kereshetek 3x annyit, mint mikor alkalmazott voltam, negyedannyi melóval. Persze örülök a sikereknek, és valamennyire büszke is vagyok rá. De nekem sokkal fontosabb, hogy legyen elég szabadidőm arra, hogy éljek, hogy a családommal legyek. A munka igazából csak eszköz ahhoz, hogy legyen pénzem egy kényelmes élethez. Innentől kezdve ha zabhegyezésért fizetnek jól, akkor azt fogom csinálni, nem karriert építgetek szaros 150-200 ezerért, mert az "hivatás" és abban "kiteljesedem". Ez szépen hangzik, csak soha nem lehet jutni vele sehova.

2020. aug. 1. 10:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a ti fejetekben mi él karrierépítés alatt, de nekem az, hogy 2-4 évente előbbre lépek egy céges ranglétrán, ami erősen reflektálódik fizetésben is. Éppen ezért nyilván egy értelmiségi karrier elején alacsonyabb lesz az ember bére jó eséllyel, mint egy szakmunkásé, aztán néhány évvel később meg simán lehet több. Mindezt úgy, hogy nem teszi tönkre magát fizikálisan, otthonról dolgozik, nem megy az idő ingázással és nem ragad meg egy bérszinten, ami egy szakinál egy idő után óhatatlanul is bekövetkezik.
2020. aug. 1. 10:50
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekem is a karrier a fontosabb. Vannak céljaim. Ez a szakmunkás/szellemi munkás összehasonlítás olyan felesleges. Egyik se lenne a másik nélkül. Én teljesen alkalmatlan lennék fizikai munkásnak. Ismerem magam. Miért lenne jó, ha minosegtelen munkát nyújtanék, ahelyett hogy azt csinálnám amivel “értéket” teremtek. A szakmunkások pont azért keresnek jól mert nincs sok és nem tanul mindenki annak. Ha többen tanulnak szakmunkasnak, több lesz a villanyszerelő, akkor nagyobb lesz a választék. Ezért a villanyszerelők versenyezni fognak egymással és kevesebb bérért fognak dolgozni, mert fogyasztó az olcsóbbat fogja igénybe venni. Ezáltal tömegszakma lesz és egyre kevesebben fogjak tanulni, idővel majd ismét hiányszakma lesz. Így működik a világ, mindig is így működött. Sosem értettem egy szellemi munkásnak, miért kell lenézni a fizikai munkást és fordítva. Sajnos sokan nem tudják kezelni a frusztrációjukat.
2020. aug. 2. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!