40 éves emberek tényleg öregek, betegek és buták?
Munkaadói szemmel nézve? Van ez a sztereotípia hogy már betegeskednek, meg hogy analfabéták a számítógépekhez.
Na de 2020-ban???
Az értem hogy aki mondjuk 90-es években volt 40-es annak lehettek komoly problémái számítógépes cuccokkal, na de aki most 40 éves az már mobiltelefonnal, számítógéppel és internettel nőtt fel.
Ez a fura munkáltatói hozzáállás miért nem változik?

"... na de aki most 40 éves az már mobiltelefonnal, számítógéppel és internettel nőtt fel"
Nagy részük ennek ellenére csak a telefonját tudja használni az informatikai eszközök közül, azt is csak arra, hogy a végtelenségig görgesse a fészbukkot, pötyögjön meszendzseren, nézze a viccesvidejókat jutyúbon és szelfiket készítsen instára.

Én csoportvezetőként is tapasztalom hogy a 30 évesek is analfabéták a számítógépekhez.
Mappastruktúra felállítása, hálózati meghajtó felvétele, hálózati nyomtató hozzáadása is gondot okoz egyeseknek. Excel táblázat másolása, kitöltése is nehezen megy jó párnak. Pedig még függvényt se kell írni, max egy szűrési feltételt beállítani. TC és más fájlkezelő programokat meg se említem.
Lehet csak a HR szívat az ilyen emberekkel engem.
# 1
Mondjuk ez amit leírtál igazából független az életkortól nem? :D

Micsoda????
Olvass bele a társkeresési és párkapcsolati rovatokba! Ott a 35+ -os férfiakra már azt írják, hogy pelenkázni kell hamarosan őket, és már nem szabad kezdeni velük, mert lerobban senkik, vénemberek.

Pár éve megtörtént!
X egyetem könyvtára. VALÓDI német, azaz nem bevándorló, vagy más színes, hanem igazi német diákok nyertek felvételt, és bizony kiderült, hogy konkrétan nem tudnak a neten keresni!!!
A könyvtárosok közül kellett keríteni valakit, aki elmagyarázza nekik, hogy működik az internet!
Bár...az itteni kérdezők is ilyenek, hiszen 10-ből 6 kérdésre azonnal ad választ a Google.

2-es,
2020-ban ki használ Total Commandert? Nem 2007-ben élünk.

"2020-ban ki használ Total Commandert? Nem 2007-ben élünk."
Tényleg, de rég találkoztam már vele. :D

Én a mai napig használom a total commandert. Az elődje a norton commander volt, ha jól emlékszem.
De mi a baj vele?
39F

Ez megint csak egy általánosítás.
Én inkább azt tapasztalom, hogy a mai generáció olvasni sem tud, nem hogy az olvasottakat értelmezni. :)
Ez mennyivel jobb?
Én 50 + vagyok, és biztosan az informatikának csak nagyon csekély részét használom/ismerem, de igazából az életemhez, a munkámhoz ennél több nem is kell.
Ha kell, akkor megtanulom. De nem biztos, hogy mindenki így áll hozzá.
15 évig egy adott programon dolgoztam. Már szinte "vakon" használtam. A következő munkahelyemen kb. 200 különböző programunk van (egyedi céges), ebből egyszerre legalább 15-20-at biztosan használok naponta a munkámhoz. Míg elindítom őket, mindegyikbe külön belépek a jelszóval, csak az 10-15 perc. Mégsem szaladtam el fejvesztve. Viszont volt kolléga, aki 6-8 hónap után azt mondta, neki ez nem fog menni. Hozzáteszem, fiatalabb volt nálam. :)
Persze engem úgy indítottak el a szüleim a nagy úton, hogy "mindent lehet, csak akarni kell". Én akartam... kortól függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!