Álláskeresési járadék fennmaradó részét akkor most melyik időponttól lehet igényelni?
Kétféle információt is találok, és abszolút nem egyértelmű számomra.
90 napig kaptam (volna) az álláskeresési járadékot, május 6-tól augusztus 3-ig.
Közben július 13-átol dolgozom, jeleztem is a kormányhivatalban ezt, így kaptam egy értesítést, hogy július 12-ig voltam ellatva.
Namarmost a július 13-tol augusztus 3-ig járó rész 80 %-át mikor igényelhetem vissza "30 napon belül"?
Már holnap (július 31-én) vagy augusztus 3 (amikor eredetileg is lejárt volna a járadék)?
És mindezt melyik felületen, hol, mert sehol nem találom.. Munka.hu-n sem találok ilyen felületet...
Köszönöm aki tud segíteni.
"Abban az esetben, ha az álláskeresési járadékban részesülő álláskereső a járadék folyósítási
idejének kimerítését megelőzően határozatlan időtartamú teljes vagy legalább napi négy óra
munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesít, akkor kérelmére a folyósítási időből még
fennmaradó időtartamra járó juttatás meghatározott mértékét egy összegben ki kell fizetni a
folyósítási idő letelte után, amennyiben a munkaviszony folyamatosan fennáll. A kérelmet az
álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani, a
juttatást a kérelem benyújtásától számított két hónapon belül kell kifizetni.
• Ha az álláskeresési járadékban részesülő személy az álláskeresési járadék folyósítási
idejének kimerítését megelőzően nem a lakó- vagy tartózkodási helyén létesít határozatlan
időtartamú teljes, vagy legalább napi négy óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt, az
előző pontban részletezett mértékű juttatást a részére – kérelmére – egy összegben a kereső
tevékenységre vonatkozó bejelentési kötelezettség teljesítését követő legközelebbi számfejtés
alkalmával kell kifizetni.
Az egy összegben kifizetendő juttatás mértéke a még hátralévő időtartamra járó juttatás összegének
80 százaléka. Nem igényelhető a juttatás, ha az álláskereső az álláskeresési járadék folyósítása alatt
ugyanazzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amellyel az álláskeresési járadék megállapítását
megelőzően utoljára munkaviszonyban állt. "
KIEMELEM:
A kérelmet az
álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani...
Ha július 12-e az utolsó ellátási napod, akkor attól számított 30 napon belül kérvényezheted.
Ami kell hozzá:
Kérelem (amibe leírod, hogy mit kérsz)
Munkáltatói igazolás (a munkáltató igazolja, hogy mettől meddig, milyen jellegű szerződést kötött Veled, ami megfelel a fenti elvárásoknak)
Munkaszerződés
Köszi szépen a segítséget. Ami nekem nem volt egyértelmű, a lejárat dátuma.
"álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát követő 30 napon belül kell benyújtani"
Ebből számomra nem jött ez le.
A másik kérdésre nem tudod véletlenül a választ? Milyen felületen, email címen nyújtható be?
A posta és a személyes ok... De arra nem sok időm van napközben.
Köszönöm. 😊
Cáfolnám az elsőt.
Miután én munkát találtam, nem tudtam már bemenni a munkaügyibe, így emailen egyeztettem az ügyintézővel. Ő elküldte nekem levélben a határozatot, hogy már nem kapom az álláskeresésit, illetve a nyomtatványt, amin a különbözetet igényelhetem. Erre ráírta nekem ceruzával, hogy -tól-ig melyik az a 30 nap, amikor igényelhető. Október közepétől január közepéig járt volna az álláskeresési, november közepétől dolgoztam, és január közepétől igényhettem a maradék összeget, amit meg is kaptam, Szóval biztosan nem onnantól ketyeg a 30 nap, amikor valójában megszűnt a folyósítás, hiszen már 2 hónapja nem kaptam az álláskeresésit, mikor igényeltem. Szóval onnantól 30 nap, amikor eredetileg lejárt volna, esetedben augusztus 3-tól. Legkorábban 4-én tudod kitöltetni a papírt a munkáltatóval. Ha gondolod, megkeresem, egy korábbi kérdésnél már linkeltem valakinek. Úgy rémlik, postán kellett elküldeni.
Köszi szépen, na itt bizonytalanodtam el én is, mert ezt a két infót találtam.
Akkor lehet hogy megvarom a 4-et, most már nem múlik semmi ezen a pár napon.
Megköszonnem a linket.
És ha már kitoltotte a munkáltatóm mai dátummal az igazolast, az gond? Augusztus 4-e helyett július 31-i dátummal.
A HR-es is szabin lesz és én sem leszek a következő 3 hétben az országban. Remélem ebbe nem kötnek bele.
Ezek az egyértelmű megfogalmazású jogszabályok...
Ahányan olvassák, annyiféleképpen értik. :)
Sziasztok!
Arra emlékeztek esetleg, hogy a beadástól mennyi idő volt mire utaltál az összeget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!