Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíj kifizetés meghatalmazá...

Nyugdíj kifizetés meghatalmazással?

Figyelt kérdés
Nagynéném kórházba került és én vagyok egyetlen örökös. Mit és hol kell ahhoz intéznem, hogy a nyugdíjat én tudjam felvenni más lakcímen?

2020. júl. 29. 10:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha még él akkor nincs örökös, te csak a halála után örökölsz bármit...

Nyugdíjat meg pláne nem örökölhetsz, az a halálával megszünik.

2020. júl. 29. 10:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Más lakcímen sehogy sem fogod tudni átvenni. Hivatalosan alapból csak egy lakcímen élők vehetik át egymás küldeményeit, de postától is függ. Korábban nekem anyukám átvehette az ajánlott leveleimet is, pár hónapja helyettes postás volt, ő kérte a meghatalmazást, amit kizárólag postai alkalmazott előtt írhatok alá. Amit otthon nem tudtam volna megtenni, mert abban az időben, hogy nyitva van a posta, én más településen dolgozom. Így beballagtam az ottani postára aláírni a meghatalmazást, amit aztán a posta küldött át a lakhelyem szerinti postára. A postán kellene megkérdezned. Ha mázlid van, akkor elfogadják a meghatalmazást orvosi igazolással, hogy jelenleg kórházban van. Az, hogy te vagy az egyetlen örökös nem jogosít fel semmire. Ha nincs gondnokság alatt akkor semmit nem intézhetsz helyette. Valameddig egyébként a postán őrzik a nyugdíjat, mielőtt visszaküldik.
2020. júl. 29. 10:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!