Melyik esetben él egy kétfős háztartás magasabb életszínvonalon? Nettó 750 ezer összjövedelem Budapesten vagy nettó 4000 euró Németországban?
Németország.A szociális kondiciók is jóval jobbak mint itthon.
Itthon fele fizetés az átlag, és magasabb árak mint a németeknél.
Berlinben a legdrágábbak az albérletek, nem életlen, hogy az önkormányzat pár évre maximalizálta az árakat!
Amúgy a 400 Euróból sokkal jobban lehet élni, mint otthon 750 ezer Forintból.
Nem tudom mennyi egy albérlet egy németországi nagyvárosban és azt sem, hogy itthon ahol életek ott mennyi. Szerintem ez a legnagyobb kiadás, amivel mindkét helyen számolni kell.
A szociális hálóval kapcsolatban első körben érdemes utánanézni, hogy mi jár egyáltalán és milyen esetekben, mikortól.
Én azért a jóval alacsonyabb élelmiszer árakat nem tapasztaltam. Kb. ugyanaz, mint nálunk. Talán a tengeri halak olcsóbbak, de ez szerintem érthető.
Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám Németországban jobb életszínvonal biztosítható így, kérdés, hogy 1-2-300 ezer forint pluszért érdemes-e elindulni. Ekkora magyar jövedelemből szerintem itthon is szépen meg lehet élni, én nem valószínű, hogy 4000 euróért elindulnék, de nem ez volt a kérdés, tudom. :)
miért is a 750e-et hasonlítjuk a 4000 euróval?
Hasonlítsuk idehaza a 750e-et az 1,2 millióhoz.
Azért azt ne felejtsük el, hogy a német lenézi és megveti a magyart, és a pénzért nyelni kell nem keveset egy külföldinek.
Amíg itthon bemész egy boltba és udvariasan köszönnek, addig ott örülhetsz ha megúszod, hogy egy lesajnáló pillantás nélkül vásárolsz és mindig a német lesz előbb kiszolgálva, sosem a magyar.
Így élni nem jó.
Indices Difference Info
Consumer Prices in Berlin are 50.27% higher than in Budapest
Consumer Prices Including Rent in Berlin are 61.01% higher than in Budapest
Rent Prices in Berlin are 91.00% higher than in Budapest
Restaurant Prices in Berlin are 51.58% higher than in Budapest
Groceries Prices in Berlin are 48.17% higher than in Budapest
Local Purchasing Power in Berlin is 105.69% higher than in Budapest
Magyarul 50 százalékkal kellene többet keresni az ugyanolyan életszínvonalhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!