Ha egy betanított gyári munkásnak nettó 300k-t adnak havonta, akkor az már kiemelkedő fizetés itthon?
Hát gyerekek, akik azt írtátok, hogy milyen laza az irodai munka, én azt mondanám nektek, ott ne hagyjátok a helyeteket, mert nagyon szerencsések vagytok.
Én is irodában dolgozom, de én kapkodok mint a hülye egész nap.
Soha nem tudok kész lenni a munkámmal.
(És ebben nincs egy perc reggeli, vagy ebéd idő, se dohányzás. A WC is max. 1-2 -szer öt perc.)
Pontosabban, az idén már volt egy nap, tavaly meg kettő, amikor kész lettem, mert már régóta figyelem és számon tartom ezt a pokoli túlterhelést.
Csak úgy tudom megoldani, hogy ami olyan munka, azt hazahozom, és itthon még 2-3 órát dolgozok, amíg elkészülök vele.
Szóval nekem simán megvan a napi nyolc órás fizetésér, a tíz-tizenegy órás meló...
"Csak úgy tudom megoldani, hogy ami olyan munka, azt hazahozom, és itthon még 2-3 órát dolgozok, amíg elkészülök vele.
Szóval nekem simán megvan a napi nyolc órás fizetésér, a tíz-tizenegy órás meló..."
Lejár a munkaidő és eldobod ami a kezedben van. Régebben velem is próbálkoztak, mondtam, hogy akkor legyen túlóra, de azt ki kéne fizetni. Érdekes, mindjárt elég volt az, amit napi 8-ban összehordok. Hozzátartozik, hogy van 4 szakmám, így nagyon nem hatnak rám a fenyegetések.
"Csak úgy tudom megoldani, hogy ami olyan munka, azt hazahozom, és itthon még 2-3 órát dolgozok, amíg elkészülök vele."
Te vagy a hülye, hogy ezt megcsinálod már bocs.
"És ne mondd, hogy nálatok az irodában nincs lógás"
Mint mondtam, állami cég. Ami azt jelenti manapság, hogy létszámstop van, elmegy egy, nincs a helyére másik, elmegy egy szülni, nincs a helyére másik, hanem szépen az egyre több munkát, amit generál az, hogy minden elektronikus és sokkal többet adminisztrálsz, mint évekkel azelőtt, gyakorlatilag azt eredményezi, hogy 2-3 embernyi munkát végzel egy fizetésért egymagad. És nem, nem szoktam lógni. Nem is tudnék. Konkrétan a napi 8 óra kevés arra, hogy elvégezzem a napi munkám. És nem, nem azért, mert lassú vagyok. Tipikusan rendezett, precíz, maximalista ember vagyok. És nem mellesleg elég felelősségteljes a munkaköröm is, szóval nem árt maximálisan odafigyelni, mert egy baki és elég nagy gondot okozok.
A férjem kemény fizikai melót dolgozik, de hidd el, hogy én már rég kipurcantam és az igazak álmát alszom, még ő TV-zik és elvan. A gerincem a sok üléstől totál kivan, van, hogy napi több órát felkelés nélkül ülök, ebből kifolyólag kevés a folyadékbevitel, kevés a mosdóhasználat, nem csodálkoznék némi veseproblémán pár év múlva, ha állni kell, az keményen terheli a lábaimat, mivel nincsenek hozzászokva a mozgáshoz, az agyam teljesen kivan, viszont ugye egész nap jár, még este is, van hogy éjszakánként is, hogy na, vajon holnap mit és hogyan tegyek, hogy ne omoljak össze. Alvászavarom van és a többi és a többi. Szóval biztos van laza irodai meló is, de az enyém speciel nem ilyen. :)
"mivel én is irodai munkát végzek, pontosan tudom, hogy mennyi a napi effektív munkavégzés."
Ja, hát ötévesen én is azt hittem, hogy az irodai munka annyi, hogy ülünk az asztalnál, és ha elénk tesznek egy papírlapot, akkor rányomjuk a bélyegzőt. Mindig, minden irodában kizárólag ez a feladat. Mind egyforma.
Annyira bírom ezeket a sz*rjankókat, akik azt hiszik, az állami irodai meló összesen annyiból áll, hogy pár óránként el kell dönteni, cukrot vagy édesítőszert tegyenek-e a kávéba :D
Valószínűleg ezek az emberek óbégatnának leghangosabban a kuruc.info fórumán, ha a nem termelő, lusta irodai munkások nem látnák el megfelelően a föladatukat (pl. késlekednének a nekik kellő akármilyen engedély, hozzájárulás kiadásával, nem készítenék el a számukra fontos statisztikákat stb.)
Én olyat mondok, hogy nem csak cég és cég, iroda és iroda, de még pozíció és pozíció között is van különbség.
Jelenleg egy állami irodában dolgozom adatbázis kezelőként, sok a munka relatíve, de én ezerszer egyszerűbben és gyorsabban meg tudom oldani, mint a kollégáim, akik felelősségteljesebb munkakört töltenek be, természetesen lényegesen több fizuért. De esküszöm, azt látom rajtuk, hogy majd belegebednek. Szét vannak szivatva a felsővezetés által és sajnos nem tudok rajtuk lényegesebben segíteni, mert nincs hozzá se jogosultságom, se motivációm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!