Érdemes olyan területre menni, ami sosem volt az erősségünk?
Figyelt kérdés
Megtudom tanulni persze, hiszen nem vagyok hülye, de sosem lennék benne kiemelkedő, mert nem annyira van hozzá érzékem. Amit megtanulok persze hasznosítom, meg gyakorolja az ember, de így érdemes belevágni valamibe? Sajnos csak olyan területek piacképesek, amikhez nem különösebben vagyok tehetséges. Úgy érzem szar lett a világ. De ha nem akarok éhen halni és a jövőben a híd alatt kikötni, át kell gondolnom. Ja és persze a lelki részéről még nem is esett szó. Ha valamit nem annyira kedvel az ember, lehet úgy csinálni csak a fizetés miatt egy életen át? A szüleim szerint mindenben megkell és meglehet találni a szépséget meg örömet. (Mondjuk az anyámról tudni kell, hogy egy mártír személyiség, szóval benne nem bízom.) Fáj a szívem hogy ami meg érdekelne, azt nem fizetik meg és felesleges lenne tanulni. Úgy érzem sose leszek boldog, mert bele vagyok kényszerítve a jelenlegi világ által egy olyan helyzetbe, hogy nincs kiút. Vagy csinálod, amire van kereslet és bedepizel, vagy éhen halsz “boldogan”.2020. júl. 23. 13:49
1/10 anonim válasza:
Érdemes. Hobbiként meg csináld, amit szeretsz és élvezel. De imádatból rezsi és kaja nem lesz, csak panaszkodás, hogy szar az élet.
2/10 anonim válasza:
Csináld azt, amiből meg tudsz élni és fordítsd a figyelmed szabadidődben arra, ami boldoggá tesz. Élő példa: [link]
3/10 anonim válasza:
Két út van előtted, egyik sem könnyü amúgy.
Vagy azt csinálod amit imádsz és a munka szórakozás számodra, de kevés pénzed lesz és nehéz megélni, viszont megoldhatod kisebb igényekkel.
Vagy olyan munkát végzel amit nem szeretsz és nehezen viseled, de legalább megfizetnek. Akkor vigasztalod majd magad munka után a sok pénzzel de mindig ott lesz a rendszeres 8 óra munka életedben amit utálsz vagy jobb esetben türsz, persze lehet hogy beleszeretsz és minden jó.
A döntés te kezedben
4/10 anonim válasza:
Én azt tanultam, amit szerettem, majd elmentem egy olyan területre dolgozni, amiben nem voltam különösebben jó. Az elvégzett szakom tökéletesen piacképtelen. Öt év után úgy látom, érdemesebb lett volna azt tanulni, amit most csinálok. Nem szerelem, de kényelmes, elvagyok vele, és nagyon jól megfizetik (IT).
5/10 anonim válasza:
3-as vagyok
Ha teljesen piacképtelen szakról van, ahol még munkára sincs lehetőséged, akkor nincs miről beszélni válassz vmi mást amibe legalább tudsz dolgozni kérdező
6/10 anonim válasza:
Miért kell végletekben gondolkodni? A nem neked való területen is vannak érdekesebb szegmensek, jó fej kollégák, ér sikerélmény és még pénzed is lesz. Miért csak a tökéletesen szuperjó és a biztosan ótvar szar között kell gondolkodni? Ez nem ilyen, az élet nem fekete-fehér! Anyádnak (ebben) igaza van, akkor is, ha nem tetszik.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valóban akárhogy nézem, tényleg pénz nélkül nem lehet meglenni. Amúgy nem tudom ki pontozott le itt mindenkit, nem én voltam, de hálás vagyok minden válaszért!
2020. júl. 23. 18:29
8/10 anonim válasza:
De azért jól lepontoztál mindenkit. Köszi. Anyád.
9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó te tudsz olvasni? Szövegértés nem megy látom.
2020. júl. 23. 18:53
10/10 anonim válasza:
Nézd, van nulla százalékos válasz, szóval te sem mindenkit pontoztál fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!