Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyakornoki jellegű munka...

Gyakornoki jellegű munka diákigazolvány nélkül lehetséges?

Figyelt kérdés
Az a helyzet állt elő, hogy teljesítettem minden tárgyamat, már csak a szakdolgozat és az államvizsga van hátra. Így csak október 31-ig érvényes a diákom, a diplomavédesem pedig januárban lesz. A megírás mellett, ősztől szeretnék dolgozni, viszont semmiképp sem 8 órában, inkább csak 4, szóval heti max. 20 órában. Így van lehetőségem gyakornokként menni egy céghez (olyan munkakörben, ami passzol a szakhoz, vagy legalább hasonló), vagy oda mindig kötelező a diák? "Rendes", diák nélküli félállásos munkák között kb. csak eladót meg takarítót találtam.

2020. júl. 22. 14:12
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem akarsz 8 órában dolgozni?

A legjobb döntés lenne. Mivel nincs meg a diplomád, de minden tárgyad teljesítetted, még alá tudsz menni bérben könnyedén a már diplomásoknak, cserébe beígértethetsz egy bérfejlesztést egy éven belülre, a diploma átvételéhez kötve.

Szerintem hülye lenne a cégek többsége, egy nem diákot (tehát főállásban, saját állományban) foglalkoztatni csak 4 órában releváns pozícióban.

De ha nem a szakmai karrier a cél, akkor a fentieket felejtsd el és irány a meki, annyi órában, ahogy jól esik.

2020. júl. 22. 14:21
 2/3 anonim ***** válasza:
53%

Igen, a gyakornoki munka erről is szól, hogy már abszolváltál és csak a diplomamunka és védés van hátra.

Válassz ki egy céget amelyiknek van gyakornoki programja, valami multit és küldj önéletrajzokat gyakornoki poziciókra.

Ezek kimondottan 20 órás állások hetente.

Ha kemény vagy akkor teljes állást pályázol, csak diplomamunka közben fogsz ideggörcsöt kapni, ha pocsék a konzulensed és mindegy mit írsz az úgy nem jó, de bszik megmondani, hogy jó... true story, én ezzel szívok...

2020. júl. 23. 08:22
 3/3 anonim ***** válasza:

októberig használd ki, hogy nem kell teljes árú bérletrt venned.

Most a covid miatt lehet kicsit nehezebb helyzeted lesz bármilyen gyakornoki dolgot megcsípni, van ahol nem szeretnek interjúztatni most, van ahol letudják skypeon.

Hajrá.

2020. júl. 23. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!