Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy közgazdász milyen munkakör...

Egy közgazdász milyen munkakörben tud elhelyezkedni auditon kívül?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán olyan pozíció az unalmas könyvvizsgálaton kívül, ami tipikusan közgazdászoknak van? Pl egy multicégnél mit tud csinálni egy közgazdász? Amihez nem kell IT meg mernöki tudás. Ha pl a legnagyobb magyar cégeket nézzük, mondjuk egy Mol vagy OTP vagy Telekomnál?

2020. júl. 20. 21:56
 1/5 anonim ***** válasza:
75%
Kb akármit amire megtanítják... hogy is mondjam, ez egy olyan diploma ami magában nem sokat ér, ha más tudáshoz hozzákapcsolod, akkor viszont nagyon tuti. (Én is közgazdász vagyok, én az IT felé mentem tovább, de van ismerős, aki környezetvédelmi irányba, van aki minőségmenedzsment felé, tényleg rengeteg lehetőség van.)
2020. júl. 20. 22:17
 2/5 A kérdező kommentje:
És például egy jogi diploma mellé érhet valamit?
2020. júl. 20. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféle dologgal foglalkozhat ami a vállalat menedzseléséhez (tág értelemben) szükséges. A legegyszerűbb példa a valóban menedzser posztok, amik egy kisebb csapat (vagy funkció) irányítását jelentik. (ez persze nem csak közgazdász lehet, de gyakran elvárás az ezirányú diploma.)

Csak egy egyszerű példa a Hr, aminek van toborzás területe, de simán elképzelhető, hogy a mentorálás/coaching területen is dolgozik valaki egy nagyobb multinál, vagy akár szervezettervezéssel is foglalkoznak.

Folyamatmenedzsment, minőségmenedzsment, marketing szempontjából ugyanígy le lehet bontani egy céget, több pozíció is van ezeken a területeken.

Pénzügyi területen meg szintén csomó pozíció van, nincs kedvem regényt írni. :D

2020. júl. 20. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Logisztika, beszerzés, Hr, termelési kontrolling, pénzügy.Ezek a leggyakoribbak.
2020. júl. 21. 05:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha az előbb leírt céghez mennél ott még csak annyi feladatot sem kell ellátni amennyit egy KKV-nál, pénzben meg kb. hasonlóak.
2020. júl. 21. 06:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!