Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van valami következménye, ha...

Van valami következménye, ha holnaptól nem megyek be dolgozni ( többi részletesen a kérdés alatt) ?

Figyelt kérdés

Szóval a munkáltatóm szinte mindenkinek megszüntette a munkaviszonyát, alkalmival foglalkoztat, már ha bejelent.

Múlt hónapra csak a hivatalos pár napra kaptam meg a fizetést, de a többire azóta sem.

Holnaptól nem szeretnék bemenni, minek... ha itthon vagyok s ekapok fizetést de legalább így nagyobb az esélye hogy el tudok menni máshová dolgozni még ha csak próbanapra is.

Félek, hogy szerződés nélkül is lesz nekem valami hátrányom...

De már holnap 20-a és nem kaptam meg a fizetésemet.

2020. júl. 19. 11:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Van bármilyen munkaszerződésed? Ha nincs, akkor nincs jogalapod megtámadni sajnos, hogy behajtsd az elmaradt béred. Inkább menekülj minél hamarabb, és találj egy hivatalos, bejelentett munkát! Szerződés hiányában következménye sem lesz, ha nem mész be holnaptól.
2020. júl. 19. 11:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha EFO-sként foglalkoztatnak akkor nem nagyon lehet semmi következménye. Jelezd nekik, hogy nem mész be és kész.

A fekete munkáért ígért bér nem fizetésével meg nem tudsz tenni semmit. Ezt be kell nyelned neked is. Ezt a kockázatot te is vállaltad, amikor elvállaltad így.

2020. júl. 19. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:
34%

én kettőször is megtettem bejelentett szerződéses állásban hogy összevesztem a főnökkel, beültem a kocsiba távoztam és soha vissza nem mentem. Mindkét helyen telefonálgattak meg fenyegettek hogy felmondási idő meg bíróság stb. leszartam.

egyikből se lett semmi. És ezek szerződéses bejelentett állások voltak!

2020. júl. 19. 11:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bemenni, ha hívnak nyugodtan mondjad, hogy megtetted a szükséges jogi lépéseket, a feketén foglalkoztatás miatt. Én a helyedben ott nyomnám fel az ilyen munkáltatót, ahol csak lehet.
2020. júl. 19. 14:15
 5/7 anonim ***** válasza:
67%

" hogy megtetted a szükséges jogi lépéseket, a feketén foglalkoztatás miatt. "

a feketemunka kétélű. vétkes az is aki csinálja és nem csak az akii végezteti.

2020. júl. 19. 14:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne menj be. Ingyen nem dolgozunk.
2020. júl. 19. 15:19
 7/7 anonim ***** válasza:
Hú de ismerős... egyébként én sem mennék már be. Ha reklamál, te is ugyanúgy megteheted az elmaradt fizetéseddel. Neked nem lesz jogcímed a pénzre, hisz feketemunka, de ő sem léphet jogilag semmit, ugyancsak azért, mert feketén foglalkoztat.
2020. aug. 5. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!