Az hogyan lehet, hogy egy gyártósori gépkezelő egy
gyárban 3x annyit keres, mint egy tanár?
21/55 A kérdező kommentje:
19: Nem tudom milyen gyárban dolgoztál, de ha ilyen tapasztalataid vannak elég szar hely lehetett. Nekem ismerősöm olyan gyárban dolgozik, ahol ő mondhatja meg mikor megy túlórázni, mert jól megfizetik pont emiatt mindig van elég dolgozó aki bevállalja a túlórákat és emiatt nem köteleznek rá senkit, hogy márpedig muszáj bejönnöd. Mindig 8 órát dolgozik és nem 10-12-ket, ráadásul nem is kemény fizikai munka és majdnem megkeresi a havi félmilliót pótlékokkal együtt.
Az ilyen gyár 100-ból 1, ahol valószínűleg van szakszervezet és olyan a tulajdonosi kör, ami nem biorobotkent tekint a dolgozókra. De azért fenntartom azt is, hogy az ismerősöd nem teljesen őszinte.
Jó gyárakban dolgoztam, nem a falmellékiekben, a legnagyobb 5000 fős volt, ott se volt kolbászból a kerítés, pedig jó fizetést kapott mindenki. De a gyárakban igenis keményen kell dolgozni, keményebben, mint egy tanárnak. Egy tanár akkor is megkapja a fizut, ha nem jól végzi a munkáját, egy sori munkás ha selejtet termel, pénztől esik el a legtöbb esetben. Továbbra sem látom, hogy teljesen képben lennél ezzel a témával, így téves következtetéseket vonsz le. De a kérdésem még mindig adott: miért nem hagyják el a pályát a tanárok ezekért a szuper állasokért? Mert derogál, ahogy itt írta vki?
2020. júl. 14. 16:47
23/55 A kérdező kommentje:
Ha én nem vagyok teljesen képben, akkor te sem. Ismerősöm azért őszinte, mert láttam a bérlapját és tényleg majdnem félmillióra rúgott a nettó fizetése pótlékokkal együtt. Étkezése támogatva van, nyugdíjpénztárba fizet neki a munkáltatója. Szakszervezet nincs náluk, mert ahova szakszervezet kell az már régen rossz. Pont emiatt gondolom, hogy nem vagy képben az egésszel, mert azt gondolod az a jól fizető gyár ahol szakszervezet van pedig pont, hogy nem. A másik pedig minél többen dolgoznak egy gyárban annál szarabb hely. Azért nem hagyják el a tanárok a pályájukat, mert ők ugyan nem akarnak fizikai munkát végezni. Inkább keresnek kevesebbet, de nem kell megmozdulniuk.
24/55 A kérdező kommentje:
"egy sori munkás ha selejtet termel, pénztől esik el a legtöbb esetben"
Bizony így nem 400 ezret visz haza havonta hanem "csak" 350 ezret :) De erre is van egy elég jó tanács: NE TERMELJ SELEJTET! Végezd jól a munkád!
Hol lehet jelentkezni abba a mesés gyárba ahol egy gyerektelen majdnem félmillió nettót kap rendszeresen?
Vagy ez a szokásos gyakoris?
Titkos rokonoknak, meg csak kihalásos alapon megy?
Akkor bizony kamu,nem létezik 1000 ből 1
2020. júl. 14. 17:04
26/55 A kérdező kommentje:
Sehol, mert a vírus miatt most nincs felvétel.:) 1000-ből 1 igen, de attól még létezik.
Oké. Tanárból is ismerek olyat aki nettó 500+ ezret keress, magánsuli + magánórák adása szóval ilyen alapon tanár is kereshet jól mint a gyáris példád.
2020. júl. 14. 17:14
Ok, ez így egy parttalan vita, te láttál állítólag egy bérpapírt, úgy hogy más szektorban dolgozol (feltételezem tanár vagy), mögöttem meg van 10 év tapasztalat (autóipar, gyógyszeripar, vegyipar - legjobban fizető iparágak), olyan területen, ahol rálátok a bérekre. Persze ez is állítólag és nem kell elhinni, de én tudom, hogy amit mondasz, az ilyen formában vagy nem igaz, vagy más munkakörben dolgozik az ismerősöd (pl műszakvezető), vagy csak simán troll vagy, de ha ez utóbbi, én nem etetlek tovább.
2020. júl. 14. 17:14
De ilyen alapon általános sulival is lehetne példálózni hogy annyija van mégis sokra vitte, lehet hogy létezik ilyen de alapjában véve ez kivétel, ahogy a gyár 450 nettója, átlagos embereket nagyon nem fizetik meg.
2020. júl. 14. 17:15
30/55 A kérdező kommentje:
A bérlapon a munkaköri beosztás is szerepel, legalábbis a FEOR besorolás ami alapján egyértelmű, hogy gyári gépkezelő a beosztás. Viszont itt gyakorin elég jellemző, ha már valaki jobban keres az átlagnál az egy troll.:D Nem vagyok tanár szerencsére.
Kapcsolódó kérdések: